h i r d e t é s

Vannak települések, ahol a fideszes polgármester, ha úgy van duplázhat, Esztergom nem ilyen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Vannak települések, ahol a fideszes polgármester, ha úgy van duplázhat, Esztergom nem ilyen

2019. július 17. - 20:28

 

Békéscsabán és Érden a jelenlegi polgármestereket indítja újra a Fidesz

A polgármesteri posztért újra induló Szarvas Pétert (független) támogatja a Fidesz Békéscsabán, saját jelöltet nem indítanak - közölte a kormánypárt választókerületi elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta: a helyi Fidesz-KDNP felsorakozik a függetlenként induló, de a Hajrá Békéscsaba Egyesület felkérésére jelöltséget vállaló Szarvas Péter mögött.

Megjegyezte: a csabai fideszesek döntését még el kell fogadnia a párt országos választmányának is.

Hangsúlyozta: Szarvas Péterrel, kisebb vitákat leszámítva, eddig is kiváló volt az együttműködés, különösen a Modern városok program végrehajtása során.

Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai elnöke, alpolgármester azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt öt évben a város költségvetését mindig a polgármester és a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció szavazataival fogadták el, s ezek a döntések biztosították Békéscsaba működését. 

Mint mondta, "a ma ellenzékinek számító" képviselők egyszer sem támogatták a büdzséről szóló javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a kormánypártok mind a 12 egyéni választókerületben önálló jelölteket állítanak, és bíznak abban, hogy többségük ismét elnyeri a választópolgárok bizalmát.

Érden a Fidesz-KDNP-Összefogás polgármesterjelöltjeként indul az önkormányzati választáson a jelenlegi városvezető, T. Mészáros András.

Az Összefogás Egyesület szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: közgyűlésükön egyhangú szavazással döntöttek arról, hogy a Fidesz-KDNP-vel közös jelölteket indítanak az őszi választáson a Pest megyei településen.

Úgy fogalmaztak: "T. Mészáros András és csapata biztosítéka annak, hogy a korábban megkezdett építő munka folytatódhat. Ez a város valamennyi lakójának érdeke."

Az 1997-ben alakult érdi Összefogás Egyesület jobboldali civil szervezet, elnöke T. Mészáros András.
A Fidesz érdi szervezete korábbi közleményében - amelyben T. Mészáros András jelöltsége szerepelt - azt írta: a polgármester - kiváló együttműködésben a kormánnyal és a város országgyűlési képviselőjével - eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hozott a városba. A következő önkormányzati ciklusban legalább ennyire van szükség ahhoz, hogy Érd városa épülhessen - tették hozzá. (MTI)

Esztergomban pedig a 2014-ben függetlenként indított, de a fidesz támogatását élvező Romanek Etelka helyett Hernádi Ádámot indítja a kormánypárt.


 

h i r d e t é s