h i r d e t é s

Varga Judit: Európának "mondvacsinált eljárások" helyett valódi problémákkal kellene foglalkoznia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Varga Judit: Európának "mondvacsinált eljárások" helyett valódi problémákkal kellene foglalkoznia

2020. február 03. - 10:07

 

A magyar emberek döntő többsége nemzetállamokra épülő erős Európát szeretne - mondta a magyar igazságügy-miniszter Brüsszelben, az Általános Ügyek Tanácsának keddi értekezlete utáni sajtótájékoztatón.

Illusztráció: MTI Fotó: Fotó: Olivier Hoslet

Az Európai Unióval kapcsolatos bizalmi deficitnek meg kell szűnnie

- közölte Varga Judit.

A politikus azt mondta, hogy az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozatot kísérő vitában Magyarország "továbbra is nemet mond a bevándorláspárti liberális fősodor Európai Egyesült Államokat szorgalmazó zavaros utópiájára."

Magyarország olyan Európát akar, amely

mondvacsinált eljárások helyett a valós problémák megoldására fókuszál

 - tette hozzá.

Varga Judit felhívta a figyelmet arra, hogy a konferenciának nem szabad egy tagállamra, egy régióra és egy ideológiára összpontosítania, hanem minden érintett érdekét figyelembe kell vennie.

Az igazságügy-miniszter helyesnek nevezte, hogy a horvát elnökség az európai versenyképességre fókuszál.

Ez tükrözi a magyar uniós politika fő gondolatát, amely olyan versenyképes és biztonságos Európa megteremtését szorgalmazza, amely minden nap, minden döntés során az európai emberek érdekeit tartja szem előtt - közölte.

Az európai források ügyében a fő vonalakat már lefektették, minden országnak tiszta elképzelése van arról, hogy mit szeretne. A déli és közép-európai államok a kohéziós alapok tervezett megcsonkítása ellen vannak

- mondta Varga Judit.

Az igazságügy-miniszter szomorú ténynek nevezte a Brexitet.

Hozzátette: azt még szomorúbbnak tartja, hogy az uniós intézmények nem tettek semmit Nagy-Britannia problémáinak kezeléséért, hanem engedték, hogy az kiszavazza magát az EU-ból.

(MTI)


 

h i r d e t é s