fbpx Vásárhelyi Mária bejelentette: Dobrev Klárára szavaz az előválasztáson | CIVILHETES

h i r d e t é s

Vásárhelyi Mária bejelentette: Dobrev Klárára szavaz az előválasztáson

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Vásárhelyi Mária bejelentette: Dobrev Klárára szavaz az előválasztáson

2021. október 10. - 13:27

 

Egy hosszabb posztban indokolta döntését

Vásárhelyi Mária - Forrás: HírTV

Vásárhelyi Mária  szociológus, a szociológiatudomány kandidátusa, az MTA tudományos főmunkatársa Facebook-oldalán jelentette be, hogy Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja az előválasztáson.

Mint posztjában írja: "Azért szavazok Dobrev Klárára, mert a politikai értékrendem az ő értékeihez és céljaihoz áll legközelebb, és számomra a jelöltválasztás mindig értékválasztás is. (...)

Dobrevre szavazok azért is, mert ő a leginkább beágyazott az európai politikába, kiváló Uniós kapcsolatokkal rendelkezik, tekintélye van az európai döntéshozók körében.

Ráadom a szavazatom, mert megbízom benne, mert úgy érzem, nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond.

De azért is rá szavazok, mert torkig vagyok az önbeteljesítő, ám soha nem igazolt önfelmentő és bűnbakképző gyurcsányozással, és azzal is, hogy egy nő ellen a XXI században érv lehet, hogy ki a férje. (...)

És Dobrevre szavazok, mert szerintem kevés dologra van nagyobb szüksége ma a magyar társadalomnak, mint arra, hogy végre a nők is társadalmi súlyuknak megfelelő, méltó szerephez jussanak a politikában."

A teljes poszt ide kattintva érhető el:


 

Kommentek

h i r d e t é s