h i r d e t é s

Vastyán Lajosné Kistamásiban, Rácz József a zalai Ortaházán lett polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vastyán Lajosné Kistamásiban, Rácz József a zalai Ortaházán lett polgármester

2020. február 09. - 20:39

 

Kistamásiban hat, Ortaházán három független jelölt közül lehetett az időközi választáson választani.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Fitos Harri Gábor, Kistamási jegyzője elmondta: a hat független jelölt közül Vastyán Lajosné 28, Bogdán Sándor 27, Bogdán István 14, Orsós Béla 13, Papp Szilárd 8, Mülner Istvánné 5 szavazatot kapott.

A 119 választásra jogosult közül 95-en voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt - tette hozzá.

A voksolást a Szigetvártól nyugatra lévő települést több mint két évtizede irányító, a tavaly októberi önkormányzati választáson győztes független településvezető, Bagoly Jánosné halála miatt kellett kiírni.

Tóthné Péter Judit, a pákai közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője elmondta: a település 95 választópolgára közül 70-en mentek el szavazni. A mostanáig alpolgármesterként és a képviselő-testület tagjaként is tevékenykedő Rácz József 59 szavazatot kapott, Tóth Tibor 11-et, Tekán István pedig egyet sem.

Miután az új polgármester eddig a négyfős képviselő-testület tagja volt, helyére a tavaly őszi önkormányzati választáson a listán az ötödik legtöbb voksot begyűjtő képviselő kerülhet, ha vállalja a tisztséget - tette még hozzá a jegyző.

A zalai településen azért kellett időközi választást kiírni, mert a tavaly októberben újraválasztott polgármester egy hónappal a voksolás után elhunyt. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s