h i r d e t é s

Vége a 99 forintos dinnyének, árat emelt a Lidl

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Vége a 99 forintos dinnyének, árat emelt a Lidl

2019. augusztus 10. - 09:55

 

Immár 119 forint a görögdinnye az áruházláncban, az új ár vasárnapig érvényes.

Forrás: pxhere.com

Megemelte a görögdinnye kilogrammonkénti árát 20 forinttal 119 forintra a Lidl, miután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Dinnyetermelők Egyesülete is tiltakozott, amiért az áruházlánc alacsony áron kínálta a gyümölcsöt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a Lidl Magyarország által a magyar dinnyeszezon közepén meghirdetett árletörő akció kárt okoz a magyar dinnyetermelőknek. Érvelésük szerint a Lidl által alkalmazott 99 forintos kilogrammonkénti ár mellett nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani. A NAK szerint kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs. Az árletörő akcióval a Lidl mindenkinek kárt okoz: a vásárlókat becsapja, mert nem kapnak minőségi magyar dinnyét, a termelőket pedig ellehetetleníti, nem hagy náluk elég bevételt a minőségi dinnye termelésére – érvelt a NAK.

A Lidl-nél azt mondták, azért csökkentették a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, mert a beszállítók támogatást kértek a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében. (MTI)


 

h i r d e t é s