h i r d e t é s

Veszélyben a világ vakcinaellátása – tűz ütött ki a világ legnagyobb gyógyszeripari gyárában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Veszélyben a világ vakcinaellátása – tűz ütött ki a világ legnagyobb gyógyszeripari gyárában

2021. január 21. - 13:16

 

Hatalmas füstfelhő szállt fel az indiai Szérum Intézet épületéből, az előzetes információk szerint személyi sérülés szerencsére nem történt.

Az indiai Serum Institute intézetének Pune üzemében a tűz nem érintette a Covishield oltóanyag gyártási egységét. - Fotó: AFP / indiatoday.in

Óriási lángnyelvekre és gomolygó füstre lettek figyelmesek Púnében, ahol kigyulladt a világ legnagyobb vakcinagyára – adta hírül az India Today.

A helyszínre összesen nyolc tűzoltócsapat érkezett, akik cikkünk írásának pillanatában is próbálják megfékezni a lángok továbbterjedését.

A Szérum Intézet üzemében az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca Covishield védőoltását gyártják, azonban mint utólag kiderült, az oltóanyagok produkciója nincs veszélyeztetve.

A vállalat vezérigazgatója, Adar Poonawalla elmondta, személyi sérülések nem történtek, három embert kellett csupán kimenekíteniük a tűzoltóknak annak ellenére, hogy az épület két szintje is beomlott.

A Szérum Intézetben éves szinten körülbelül 1,5 milliárd adag védőoltást állítanak elő, ezzel toronymagasan a világ legnagyobb vakcinagyártójának számítanak.

Az előzetes becslések alapján a beoltott gyermekek 65 százaléka világszerte a Szérum Intézetben legyártott oltóanyagok valamelyikét kapja meg a kötelező oltások során.

Az üzemet az Egészségügyi Világszervezet akkreditálta, így az elkészült védőoltásokat a világ 170 országában felhasználhatják az immunizációra, megmentve ezzel emberi életek százmillióit. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s