h i r d e t é s

Veszélyben az Airbus-dolgozók megélhetése

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Veszélyben az Airbus-dolgozók megélhetése

2020. április 27. - 14:03

Rendkívül érzékenyen érinti a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság az Airbust – erre figyelmeztette a francia székhelyű repülőgépgyártó vállalat vezérigazgatója a dolgozókat.

A kép illusztráció! - Forrás: Euronews

Guillaume Faury a cég 135 ezer munkavállalójának küldött elemzésében azt írta, "példátlan tempóban" folyik el a pénz az Airbusnál, ezért alighanem széles körű leépítésekre lesz szükség, mert nem valószínű, hogy a cég anélkül át tudná vészelni a krízishelyzetet.

Az Airbus jövőképe azért nagyon kedvezőtlen, mert a légi közlekedésben január vége óta korlátozások vannak érvényben, az utasok híján veszélybe került légitársaságoknak pedig most sem forrásuk, sem szükségük nincs új gépekre.

Ráadásul az Airbus már a tavalyi évet is közel 1,4 milliárd eurós veszteséggel zárta – főként a francia bíróság több mint három és fél milliárd eurós (3,6 milliárd euró) büntetése miatt.

Az Airbust azért büntették, mert ügynökei kenőpénzeket fizettek a megrendelőknek, amivel hátrányos helyzetbe hoztak más repülőgépgyártókat.

Ezen felül a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) úgy döntött, hogy az Európai Unió tisztességtelen támogatást nyújtott a cégnek, amiért az Egyesült Államok 7,5 milliárd dollár értékű vámemeléssel jogosult visszavágni. (Euronews)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s