h i r d e t é s

Vészjósló kijelentést tett a koronavírusról egy elismert osztrák virológus

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vészjósló kijelentést tett a koronavírusról egy elismert osztrák virológus

2020. október 26. - 06:49

 

Elisabeth Puchhammer-Stöckl, a Bécsi Orvostudományi Egyetem virológusa úgy fogalmazott, hogy sok esetben követhetetlen módon, nyilvános tereken kapják már el sokan a koronavírust, így egyre kevésbé lehet ellenőrizni annak terjedését – idézte az Infostart.

Graffiti Bécsben - Fotó: Anna Saini / wikipedia

A szakember az osztrák koronavírus-válságstábjának címzett egy nyílt levelet, melyben kifejtette, hogy a bécsi járványügyi adatokból kiolvasható, hogy sok esetben már nem lehet követni a koronavírus terjedésének az útvonalát.

Puchhammer-Stöckl arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy most már egyre többen fertőződnek meg úgy, hogy azt nem lehet felderíteni, melyre példaként a tömegközlekedési eszközöket, illetve az üzlethelységeket hozta fel példaként.

A szakértő drámai úgy fogalmaz: egyre inkább úgy néz ki, hogy elveszítjük az ellenőrzést a vírus terjedésének útja felett. Ezt alátámasztva bizonyítékként szerinte felhozható, hogy egyre több olyan fertőzött van már, aki nem tudja, hol kaphatta el a vírust.

Azt is hozzátette, számos esetben a kontaktszemélyek felkutatás után azt tudják csak megállapítani, hogy nem családtagjától, barátjától vagy kollegájától kapta el a fertőzést az illető, hanem valamilyen más körülmény között, mint például nyilvános helyen.

Habár bécsi adatokra támaszkodva írta levelét a virológus, viszont jelezte, hogy más tartományokra is igaz lehet ez a kijelentés. A problémát viszont az jelenti, hogy akár ez bármelyik országra igaz lehet, így hazánkra is, amely pedig vészjósló jövőképet fest fel a járvány feletti irányítás átvétele terén. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s