h i r d e t é s

Világörökségi panorámában hirdetőknek kommentelt be a II. kerületi polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Világörökségi panorámában hirdetőknek kommentelt be a II. kerületi polgármester

2022. április 08. - 14:28

A Yettel és az AL-KO Garden kapott a polgármesteri beszólásból, mert mindketten a Margit híd budai hídfőjénél, a világörökségi panorámában hirdetnek.

A városképi robotfűnyíró – Forrás: II. kerületi önkormányzat

"Bár nagy tisztelője vagyok a robotfűnyíró-technológiának, mi is most mérjük fel, hogyan hasznosíthatóak hasonló eszközök zöldfelületeink karbantartása és gondozása során, mellyel komoly segítséget jelenthetnek a városkép kedvezőbbé tételében, de a kihelyezett reklámháló sajnos ellenkező hatást vált ki. Talán érthető, Buda kapujában azt szeretnénk, hogy inkább az építészeti értékek látványa domináljon"

– kommentelte be Őrsi Gergely II. kerületi polgármester az AL-KO Garden nevű cég Facebook-oldalának legfrissebb bejegyzése alá. Egyúttal tájékoztatta az AL-KO Gardent, hogy a cég által a Margit körút elejére kihelyezett reklámháló szabálytalan, ellentétes a II. kerület településkép védelméről szóló rendeletével, és összességében árt a városképnek. Ezért bízik benne, hogy inkább a városkép megóvása és a szabálykövetés mellett döntenek.

A polgármester kommentelt a Yettel Hungary Facebook-oldalára is egy hasonló szöveget, a távközlési cég ugyanis szintén egy Margit körút elején álló házon helyezett el egy Dunára néző gigareklámot. A Margit híd budai hídfőjénél álló két háztömb a fővárosi világörökségi panorámához tartozik.

Decemberben írtunk részletesen arról, hogy a II. kerületi önkormányzat szélmalomharcot folytat a műemléki épületeket gigareklámponyvákkal letakaró, a világörökségi panorámába belerondító reklámcégekkel. Az önkormányzatnál már érintett lakó is panaszkodott, hogy akarata ellenére takarták le az ablakát, nem lát ki a hirdetéstől. A hirdetők egy 2023-ig szóló lehetőségre hivatkoznak, a bejelentéseket elbíráló kormányhivatal nem túl bőbeszédű. (Telex)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky