h i r d e t é s

Visszahozzák az intézkedéseket Dél-Koreában, emelkedik a fertőzöttek száma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Visszahozzák az intézkedéseket Dél-Koreában, emelkedik a fertőzöttek száma

2020. május 29. - 07:51

 

Az elmúlt 53 nap legnagyobb ugrását regisztrálták csütörtökre Dél-Koreában a napi új fertőzöttek számában: 79 új fertőzöttet jelentettek, közülük 67 fő Szöulban betegedett meg – írja a bumm.sk.

Forrás: epa/infostart.hu Fotó: Alex Plavevski

A miniszter felszólította a fővárosban és a környékén lakókat, hogy kerüljék a csoportosulásokat, a vállalatokat pedig arra kérte, tegyék lehetővé a beteg munkavállalóknak, hogy szabadságra mehessenek a betegség idejére.

Pak Neungho egészségügyi miniszter arról is beszámolt, hogy a fertőzések már nemcsak szórakozóhelyeken bukkantak fel, hanem iskolákban, munkahelyeken is – emiatt egyébként számos dél-koreai iskola vár a nyitással annak ellenére, hogy már most is újraindíthatták volna azokban az oktatást

– írja a portál.

Csütörtökön be is jelentették a dél-koreai hatóságok, hogy Szöulban péntektől két hétre bezárják a múzeumokat, parkokat és galériákat, a cégeket pedig arra kérik, tegyék lehetővé a rugalmas munkavégzést, közölte a Guardian. A szöuliaknak azt javasolták, hogy kerüljék a csoportosulást, a tömött sorokat, az éttermeket, bárokat. 

A következő két hét kritikus: ezen múlik, hogy meg tudjuk-e előzni a fertőzés terjedését a fővárosban. Ha elbukunk, vissza kell térnünk a távolságtartáshoz – mondta Pak. Az országban május 6-án kezdték meg a korlátozások enyhítését, az első eset január 20-án jelentkezett.

bumm.sk


 

h i r d e t é s