h i r d e t é s

Vizsgáló bizottságot küldene a néppárt Orbánra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Vizsgáló bizottságot küldene a néppárt Orbánra

2019. március 12. - 09:52

 

Ez a módszer egyszer már bejött az OLAF vizsgálódása idején is, hiszen így könnyebbé vált az ellenőrzés még akkor is, ha a vizsgálatokat a szokásos módon „bűncselekmény hiányában” el is sikálta Polt Péter. Épp csak annyit sikerült ezzel elérnie magyar kormánynak, hogy már az Európai Unióban is tudják, amit itthon is.

Forrás: The Economic Times

Az Európai Néppárt saját kárán tanulhatta meg, mit jelent Orbán Viktor szövetsége. Semmiféle előny, rengeteg probléma, ritka nagy leégések és annak kockázata, hoy elveszítik a parlamenti többségüket az EP-n belül.

A sok párt követelésére Weber feltételeket szabott, a Fidesz bennmaradására, amiket a legegyszerűbb lenne teljesíteni, de Orbán természetesen a szereti az erős embert játszani. Főleg, ha csak a szájával lehet az.
Orbánék a sokadik konfliktusba keverednek bele és majdnem mindegyik konfliktusnak ugyanaz a forgatókönyve. Ugyanazon tényezők mentén dől el, hogy mit lépnek, mit fognak tenni és szinte mindegyik konfliktusnak ugyanaz a kifutása is. Közös még ezekben a konfliktusokban, hogy Orbán mindenáron fent akarja tartani a látszatot, hogy ő a főnök, ő dönt; illetve ő a jó fiú, őt támadták meg. Amiről beszél, annak sosincs túl sok köze ahhoz, ami valójában történik. /b1 blog/

Ezzel pedig lényegében egy neveletlen, taknyos kölyök képe alakult ki az Európai Unió politikusaiban Orbánról. Erre nemcsak Mannfred Weber, mutat rá.

Bárhogy is. A kezdeményezés egy újabb fülcsengős pofonnal ér fel Orbánnak, amit minden bizonnyal a rá jellemző sértődött gőgösséggel fogad majd.

A Bild úgy tudja, Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke, Markus Söder bajor kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár dolgozta ki a misszió kiküldéséről szóló javaslatot, amelynek az a célja, hogy megelőzzék, vagy legalábbis elhalasszák a Fidesz kizárását az EPP- ből.
Söder szerint a felvetés szóba fog kerülni Manfred Weber és Orbán Viktor keddi budapesti tárgyalásain is, de a bajor politikus hozzátette, hogy ez csak egy ötlet a sok közül, és "még semmi sincs eldöntve".

Az elképzelés szerint a látogatásról jelentés készülne, amelyet azután az illetékes néppárti fórumok megvitatnának. A hírt megszellőztető Bild című újság szerint a vizsgálóbizottság felállítása nem az Európai Néppárt, hanem a három vezető javaslata. /hvg/

Ezzel pedig eljutottunk oda, hogy lényegében a néppárt igyekszik a lehető legkisebb mozgástér mellett bent tartani a Fideszt a pártcsaládban. Kényelmetlenül rövid pórázra számíthat a The Economist által maga alá rondító ebként ábrázolt Orbán.


 

h i r d e t é s