h i r d e t é s

Vizsgálóbizottságot küldenének az Európai Néppárt politikusai Magyarországra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vizsgálóbizottságot küldenének az Európai Néppárt politikusai Magyarországra

2019. március 12. - 06:33

 

A Népszava brüsszeli tudósítója a Bild cikkében vette észre, hogy három tapasztalt szakértőből álló vizsgálóbizottságot küldene az Európai Néppárt (EPP) néhány vezető politikusa Magyarországra, hogy értékelje a Fidesz politikáját és a magyarországi demokrácia helyzetét – írja az atv.hu.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

A lap a német Bild sajtóértesülése alapján arról számol be, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU elnöke, Markus Söder bajor kormányfő és Sebastian Kurz osztrák kancellár dolgozta ki a misszió kiküldéséről szóló javaslatot, amelynek az a célja, hogy megelőzzék, vagy legalábbis elhalasszák a Fidesz kizárását az EPP- ből.

Söder szerint a felvetés szóba fog kerülni Manfred Weber és Orbán Viktor keddi budapesti tárgyalásain is, de a bajor politikus hozzátette, hogy ez csak egy ötlet a sok közül, és “még semmi sincs eldöntve”.

Az elképzelés szerint a látogatásról jelentés készülne, amelyet azután az illetékes néppárti fórumok megvitatnának. A hírt megszellőztető Bild című újság szerint a vizsgálóbizottság felállítása nem az Európai Néppárt, hanem a három vezető javaslata.

Mint a lap emlékeztet, volt már példa hasonlóra: amikor 2000-ben Ausztriában az Osztrák Néppárt koalícióra lépett a szélsőjobboldali Szabadság Párttal, az Európai Unió magasrangú szakértői csoportot küldött a közép-európai országba. A bizottság jelentést készített, amelynek az volt a következtetése, hogy az osztrák koalíciós kormány tiszteletben tartja az európai értékeket.

atv.hu


 

h i r d e t é s