h i r d e t é s

Vonzás - szabad akarat - legyen meg a te akaratod!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vonzás - szabad akarat - legyen meg a te akaratod!

2019. február 11. - 10:45

 

Dr. Sütő Enikő a Sztárportréban!

"Volt egy időszak az életemben, amikor a lakásom minden pontján ki volt téve egy kis cédula,  amire az volt írva, hogy vedd észre. Nem a külvilágot kellett észrevenni, hanem azt, hogy épp most mire gondolok. Mindenki küzd olyan negatív dolgokkal, amiket jó észre venni: például ha hamar felmegy a pumpa.

A vedd észre, az azt jelenti, hogy már megint a régi minták szerint működteted magad. A vedd észre, az nem egy önostorozás, mert volt ilyen időszakom is, és az nagyon mélyre húz. A bűntudatban nem érdemes sok időt eltölteni. Inkább felismerem a helyzetet, hogy most így tudtam reagálni, és legközelebb amikor hasonló eset adódik, próbálom másképp csinálni. Minél többet gyakorol így az ember, annál jobban tud változni. 

Én ezen az alapon tudok megbocsátani is a többieknek. Ha például szeretnénk eljutni oda, hogy mindenkit tudjunk szeretni, vagy legalább elfogadni, akkor azt ezen az alapon lehet szerintem: Ha nekem van jogom hibázni, akkor meg kell adnom a másiknak is erre a jogot."

Bevonzom a dolgokat? 

A bevonzás szerintem felveti a szabad akarat kérdéskörét. Vajon mennyi a szabad akarat, és mennyi a predesztináltság? Szerintem vannak olyan pontok mindenkinek az életében, amelyek elkerülhetetlenek, mint egy szabásmintának a körvonala, és ezen belül, hogy milyen útvonalon közelítünk ezekhez az előre kijelölt pontokhoz, az szerintem szabad akarat. 

De a titok fölött szerintem ott van: Legyen meg a te akaratod."


 

Kommentek

h i r d e t é s