h i r d e t é s

Zajlik a nyomozás azután, hogy egy diáknak egy Facebook-like miatt kellett elhagynia iskoláját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zajlik a nyomozás azután, hogy egy diáknak egy Facebook-like miatt kellett elhagynia iskoláját

2019. október 21. - 08:53

 

A szekszárdi Garay gimnáziumról van szó, de nem a helyi hatóságok végzik az eljárást, mert az ügyészek jó kapcsolatot ápolnak az igazgatónővel.

A szekszárdi Garay gimnázium - Forrás: 444.hu

Nagy vihart kavart, amikor szeptemberben újabb diák hagyta ott a szekszárdi Garay János Gimnáziumot, mert nem tűrte, ahogy az igazgatónő, Heilmann Józsefné és több tanár bánt vele. Az iskolában ugyanis figyelmeztették a diákokat: ne lájkoljanak a Facebookon olyan politikai cikkeket, amelyek az iskolához köthetők. Az egyik fiú ezen feldühödve egyenesen az „imádom” gombot nyomta egy iskolát érintő, az MSZP által közzétett posztra a közösségi oldalon. A véleménynyilvánítása nem maradt titokban, még hétvégén is felhívták és számon kérték tettéért.

A nagy nyilvánosságot kapott ügyekben fel- és bejelentéseiről ismert Tényi István a rendőrséghez fordult, mert szerinte felmerült a gyanúja a közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének. A törvény ugyanis bünteti, ha a közfeladatot ellátók visszaélnek a posztjukkal.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot kereste meg, ahol – mint kiderült – meg is indult a nyomozás egy héttel később, ismeretlen tettes ellen. Az eljárást ellenőrző szekszárdi ügyészségen, illetve a felettük álló megyei főügyészségen azonban többen is úgy nyilatkoztak, hogy elfogultnak érzik magukat. Hiszen a feljelentéssel érintett Heilmann Józsefné igazgatónővel “rendszeres kapcsolatban, személyes ismeretségben” állnak.

Mivel így nem járhatnak el a ügyben, a Legfőbb Ügyészség kizárta őket a nyomozásból. Egyúttal a pécsi járási és a Baranya megyei főügyészséget jelölték ki a munkára.

Korábban egyébként a Szekszárdon összeállt ellenzék polgármesterjelöltjének, Bomba Gábornak a fia is megjárta ugyanebben az iskolában. A 444 számolt be a történetéről, miszerint rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből. A fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket. (magyarhang.org)


 

Kommentek

h i r d e t é s