h i r d e t é s

Zajlik az időközi Tiszaújvárosban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zajlik az időközi Tiszaújvárosban

2020. október 11. - 09:59

 

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap, a tisztségért öten indulnak.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A választást azért írták ki a tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz).

A posztért öt jelölt indul. A szavazólapokon - sorsolás alapján - a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP), Váradi Gábor (független), Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP), Sóváriné Bukta Erika (Demokrata Párt), Tóth Ádám (független).

A választókerületben mintegy 77 700-an jogosultak szavazásra, közülük 50-en átjelentkezéssel szavaznak, vagyis ők nem a lakóhelyükön, hanem a választókerület egy másik településén adhatják le voksukat. A választókerület 42 településén 110 szavazókört alakítottak ki.

Tizennégy választópolgár jelentkezett külképviseleti szavazásra, ők hét nagykövetségen, konzulátuson szavazhatnak. A külképviseleteken szavazók voksait tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben számolják majd össze, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve. Reggel 9 óráig a jogosultak 6,94 százaléka adta le voksát. A 2018-as parlamenti választáson ebben a körzetben hasonló időpontban 12,57 százalékos volt a részvételi arány.

A korábbi adatok: Reggel 7 órakor 1,3 százalék (2018-ban 2,3 százalék).

A választás este 7 óráig tart. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s