fbpx Záporokkal folytatódik a kánikula | CIVILHETES

h i r d e t é s

Záporokkal folytatódik a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Záporokkal folytatódik a kánikula

2021. július 25. - 05:50

 

Kora reggel, délelőtt az Észak-Dunántúlon kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, ám közben gyengülnek, szűnnek.

A napos időszakok mellett kezdetben északnyugaton és északon, napközben pedig északon, nyugaton és délnyugaton alakulhatnak ki elszórtan átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. A délies szelet sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 13 és 22, délután 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn kezdetben a keleti, északkeleti tájakon előfordulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, napközben pedig csak elszórtan alakulhat ki rövid ideig tartó csapadék. Az élénk déli-délnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 31-37 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Nem lesz front felettünk, de fokozódik a kánikula és a fülledtség, emiatt a melegedésre érzékenyeknél fejfájás, szédülés, rosszullét, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, fáradékonyság és dekoncentráltság is jelentkezhet. A feltámadó délies szél ingerlékenységet, nyugtalanságot és fokozódó fejfájást is okozhat.

Zivatarok környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, illetve kerüljük a direkt napfényt! Ügyeljünk az elegendő vitamin- és folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s