h i r d e t é s

Zelenszkij válasza Putyinnak: "Már csak a határ közös Ukrajnában és Oroszországban"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zelenszkij válasza Putyinnak: "Már csak a határ közös Ukrajnában és Oroszországban"

2019. május 06. - 11:04

 

Putyin hétfőn Moszkvában újságíróknak nyilatkozva adott hangot újfent azon álláspontjának, hogy valójában az orosz és az ukrán, a kulturális és a nyelvi sajátosságok ellenére egy nép, és sok bennük a közös. - írja az ujszo.com.

Forrás: 24.hu

Az orosz és az ukrán politikai vezetők között amiatt indult üzengetés egymásnak, hogy Putyin rendeletben könnyítette meg az orosz állampolgárság megszerzését előbb a Donyec-medencei szakadár területen élők számára, majd egy újabb rendeletben kiterjesztette ezt még további ukrán állampolgárokra. 

Sokáig gondolkodtam azon, mi az a sok közös, ami bennünk van. A valóság az, hogy ma, a Krím elcsatolása és a Donyec-medencei agresszió után csak egy közös maradt, az államhatár

- írta Zelenszkij a Facebookon megjelentetett közleményében. 

Leszögezte, hogy Oroszországnak vissza kell adnia az ellenőrzést Ukrajnának az államhatár "minden egyes millimétere" fölött.

Csak ezután keresgélhetjük tovább, hogy mi bennünk a közös

 - tette hozzá. 

Véleménye szerint az orosz vezetés legutóbbi intézkedései nem segítették elő a két ország közti kapcsolatok javulását. 

A kőolajtermékek exportjának tilalma, az útlevél-kibocsájtó helyek megnyitása a megszállt területen élők számára, ukránok fogságban tartása egy jottányit sem hozza közelebb a kapcsolatok rendezését országaink között.

Testvérinek pedig az ilyen kapcsolatokat egyáltalán nem lehet nevezni

 - fogalmazott Zelenszkij. 

Kitért arra is, hogy egy orosz tévécsatorna újra sugározni kezdett egy 2011-ben felvett showműsort, amelynek ő volt a műsorvezetője.

Emlékeztetni szeretnék arra, hogy éppen a tévéshow-kban való részvétel tett ismertté engem Ukrajnában, és végső soron segített ahhoz, hogy az ország megválasztott elnöke legyek. Ennek a show-nak a sugárzása, amelyet sok évvel ezelőtt forgattak, véleményem szerint furcsán veszi ki magát, nincsenek ugyanis arra irányuló ambícióim, hogy politikai karriert csináljak Oroszországban

- jegyezte meg Zelenszkij.

ujszo.com


 

h i r d e t é s