h i r d e t é s

Zsizsgeti a kormány az EU-ból való kilépésért az emberi agyakat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zsizsgeti a kormány az EU-ból való kilépésért az emberi agyakat

2016. július 01. - 12:06
0 komment

 

Magánvélemény ide-oda, a migránsozás kapcsán Kovács Zoltán kormányszóvivő sem maradna az EU-ban.

Azt is mondtaa kormányszóvivő, hogy a kormány nem tervez erről népszavazást.

Ha kizárólag az illegális migráció uniós kezelése képezné a döntés alapját, az nem a bent maradás mellett szólna

- mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Start című műsorában arra a kérdésre, hogy igennel szavazna-e az EU-ból való kilépésre. 

Ezzel a mondatával már el is ültette a bogárkát sokak fejében.

A műsorvezető többször is visszakérdezett, hogy a kilépésre voksolna-e. Mire Kovács azt ismételgette, hogy ha a migrációra adott válasz alapján kellene döntenie, akkor nem lenne sok érv a bent maradás mellett. Azt is mondta, hogy ez a személyes véleménye, és hogy "nem szabad ezeket a népszavazásokat ilyen döntéssé tenni". Szerinte inkább rá kell venni az unió vezetőit arra, hogy bizonyos kérdéseket, politikákat átgondoljanak.

A dolog azért került szóba, mert a csütörtöki kormányinfón a brit népszavazással kapcsolatban feltett kérdésre Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszer azt mondta: megerősödött az a meggyőződése, hogy jó szívvel nem tudna a bennmaradás mellett szavazni.

Kovács Zoltán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában és az M1-en is erről a témáról beszélt. A 180 percben "butaságnak" nevezte, hogy ellenzéki pártok szerint a britekhez hasonló akcióra készült a kormány például az őszi népszavazással, azaz kivezetnék Magyarországot az EU-ból. Az M1-nek pedig azt mondta a kormányszóvivő, hogy "azért mert kritizáljuk az európai intézményrendszert, nem vagyunk Európa-ellenesek. (MTI / index.hu


 

h i r d e t é s