h i r d e t é s

A Momentum határozott léptekkel halad a hungarista nácik útján?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Momentum határozott léptekkel halad a hungarista nácik útján?

2022. október 25. - 06:17

Gelencsér Ferenc még demokratikusan leváltható? Vagy pártszakadás lesz?

Pontosan úgy állnak ott, mint a nyilasok. - Forrás: Amerikai Népszava

„Vajon mikor lép ki a Momentumból Donáth Anna, Berg Dániel, Cseh Katalin és mások? Gelencsér még demokratikusan leváltható? Vagy pártszakadás lesz?

Az emlékmű letakarásáról szóló videóban megszólal maga Gelencsér Ferenc is, aki az 1945-ös eseményekről szóló szobor előtt az 1956-os forradalom szovjet leveréséről beszél, mintha a szobornak bármi köze lenne ahhoz.

Hacsak nem itt is a szélsőjobboldal értelmezését visszük tovább, amely szerint nem a kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen lázadt fel a magyar nép, hanem a zsidó ávósok és a zsidó kommunista világrendszer ellen a magyar nemzet. Így egybe lehet mosni a zsidókat (és nem zsidókat) felszabadító szovjeteket az 56-os megszállókkal.

Gelencsér utána egy félmondattal ezt köti össze az Orbán-rezsim jelenlegi orosz propagandájával. Mi köze van a kettőnek, a nácik és a nyilas rémuralom alóli felszabadításnak az Orbán-rendszer mai orosz propagandájához? Miért mossák egybe a kettőt? Miért nem Orbán bombás propagandaplakátjait takarják le? Miért azonosítják a Budapestet a nácik és nyilasok uralma alól felszabadító szovjet csapatokat azokkal az orosz csapatokkal, akik leverték 1956-ot, és azokkal, amelyek most megtámadták Ukrajnát.

Az oroszok 1945-ben egyetlen alkalommal nem azért jöttek Magyarországra, hogy leverjék a magyar szabadságharcot, hanem azért, hogy legyőzzék a nácikat. Ez Magyarország felszabadítását is jelentette. Ennek állít emléket ez a szobor, amit most Gelencsér és társai ügyesen letakartak egy magyar zászlóval. Egybemosva az 1945-ös felszabadítást 1848 és 1956 orosz támadásaival. Ügyes, mondaná Kohn bácsi, amikor látja, hogy Gelencsér hogyan lopja be a fasiszta és náci ideológiát és tematikát a demokratikus ellenzékbe.

Mi jobban szeretjük, ha nem mossák egybe a kettőt. Novák Elődöt sokkal becsületesebbnek tartjuk, mint Gelencsér Ferencet, mert Novák vállalja önmagát, és nem rejtegeti valódi kilétét.” (Amerikai Népszava)/mandiner.hu