h i r d e t é s

A napos tájak mellett ködfoltokra is számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A napos tájak mellett ködfoltokra is számíthatunk

2017. január 26. - 06:39

Csütörtökön az ország északi felén ismét sok napsütésre számíthatunk, helyenként akár 2 fokig is melegedhet a levegő, azonban foltokban továbbra is tartósan ködös és fagyos maradhat az idő - írja az Időjárás.hu.

A jelenlegi előrejelzések szerint vasárnapig nem történik jelentős változás időjárásunkban, a levegő minőségében számottevő javulás nem várható.

Budapesten, Miskolcon, Nyíregyházán és Szegeden elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát, Salgótarjánban javult a levegő minősége, de a tájékoztatási fokozat továbbra is érvényben van. Az ország keleti felében pedig továbbra is veszélyes vagy egészségtelen a levegő-egészségügyi helyzet (MTI). 

Délelőtt a hajnali ködfoltok többségében feloszlanak, már csak helyenként maradhat tartósan párás az idő. Észak felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Csapadék általában nem alakul ki, de a déli felhősebb tájakon hószállingózás előfordulhat.

Délután az ország északi részén többnyire derült, napos időre készülhetünk, míg délen továbbra is erősen felhős lesz az ég. Ködös területek már csak néhol fordulhatnak elő. Számottevő csapadék nem várható, de a felhős, párás tájakon hószállingózás nem kizárt. Gyenge, mérsékelt lesz a változó irányú szél, általában -3, 2 fok között alakul a maximumhőmérséklet. 

A felhős, párás tájakon azonban csupán -5 fok körüli értéket mérhetünk. 

 

idojaras.hu