h i r d e t é s

A napsütést többfelé és többször is gomolyfelhők zavarják, néhol kialakulhat zápor, zivatar

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A napsütést többfelé és többször is gomolyfelhők zavarják, néhol kialakulhat zápor, zivatar

2023. június 04. - 05:48

Az előző napokhoz képest némileg több lesz a gomolyfelhő, de ezekből inkább csak elszórtan lehet bőséges csapadék.

Északnyugaton gyakrabban kialakulhat eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar, de néhol nyugaton és északon is előfordulhat időnként záporos csapadék. Máshol naposabb nyári időre van kilátás. A Dunántúlon helyenként élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 5 és 14 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet.
Délutánra az ország nagy részén 24 és 29 fok közé melegedhet a levegő, de a csapadékosabb északnyugati tájakon csak 18-20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Melegrekord: 37,3 fok Szerep, 1921
Hidegrekord: -0,4 fok Debrecen (Pallag), 1918

Hétfőn sok felhő lesz felettünk. Kezdetben csak elszórtan, délután az északkeleti tájak kivételével már több tájegységünkön is kialakulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok idején viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 31 fok között alakulhat, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Orvosmeteorológia

Időjárási front nem lesz felettünk, de sokfelé nagy lesz a napi hőingás, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák és akár rosszullét is jelentkezhet.
A hajnali, reggeli órákban a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.
A naposabb tájakon javulhat a hangulatunk, közérzetünk, a felhősebb tájakon élők viszont kedvtelenebbek lehetnek.
A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.