h i r d e t é s

A részletekben rejlik a lényeg - és ez az építkezés esetében is igaz!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A részletekben rejlik a lényeg - és ez az építkezés esetében is igaz!

2023. szeptember 12. - 10:27

Semmilyen kivitelezés nem valósulhat meg igazán kiválóan, ha nem előzi meg gondos tervezés, valamint nem társulnak hozzá megbízható eszközök és alapanyagok, amelyeket használunk hozzá. 

Forrás: hoszigeteles-arak.hu

Éppen emiatt van az, hogy jó minőséget kell választanunk még az olyan, látszólag kevésbé fontos anyagok esetén is, mint amilyen az építési fólia.

Vásároljunk megbízható helyről, színvonalas terméket!

A Józan Kft. építési alátétfóliái kategóriájában ezt igazán könnyedén megtehetjük, kiemelkedően jó ár-érték arány mellett. A minőség a garancia arra, hogy a beruházásunk nem lesz kidobott pénz, s valóban értéket teremthetünk, amely hosszú távon is beváltja a hozzá fűzött reményeket, elvárásokat.

A silány színvonal sajnos könnyedén vezethet oda, hogy a végeredmény meg sem közelíti az igényeket, adott esetben pedig akár azt is okozhatja, hogy egy-egy folyamatot újra meg kell ismételnünk. Ez természetesen rengeteg bosszúsággal, idő- és energiaveszteséggel jár együtt, nem beszélve arról, hogy komolyan megnöveli a kiadásainkat is. A bölcs döntés tehát az, ha a részletekre is odafigyelve választunk.

A nedvesség komoly károkat okozhat

Egyes anyagok eleve rosszul reagálnak a nedves környezetre, így az is megtörténhet, hogy tönkremennek, s nem tudják többé a tőlük elvárt funkciót betölteni. A nedvesség azonban más kellemetlen következményhez is vezethet. Ilyen például az, hogy nem várt, s ezért nem is ellenőrzött felületeken üti fel a fejét a penész, amely sajnos további problémákat is generál.

A penész megjelenése egy ingatlanban egyet jelent azzal, hogy attól kezdve minden nedves, magas páratartalmú helyen, sarkokban, bútorok mögött meg fog telepedni, megszabadulni pedig igencsak nehéz tőle. Kifejezetten ártalmasnak bizonyul minden ott élő számára, de kiemelten veszélyeztetettek azok, akik asztmások vagy allergiásak.

A fóliákkal azonban eredményesen megakadályozhatjuk ezeket a problémákat a megfelelő helyeken alkalmazva őket.

A fólia kiválasztása

Mivel a fóliáknak sokféle fajtája létezik, ezért nagyon nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Döntsünk mindig a termékleírás alapján, és alkalmazzuk az ott megfogalmazott javaslatok szerint! A minőséghez mindenféleképpen ragaszkodjunk, ez amúgy sem jelent súlyos összegeket ebben az esetben.

Az építési alátétfóliát használhatjuk takarófóliaként vagy párazáró rétegként, de elsődleges felhasználási területe a technológiai szigetelésként való alkalmazás. Ilyenkor a szigetelést óvjuk meg a nedvességtől, azáltal, hogy az aljzatbetontól elválasztjuk a fóliával! Javasolt az építési alátétfólia úsztatott padlónál is, amikor a beton és a lépések hangját szigetelőlemez közé kell helyezni. A fólia abból a szempontból is remek választás, hogy mérsékli a hőhidak kialakulásának lehetőségét. Semmiképpen ne feledkezzünk meg róla ezekben az esetekben!