h i r d e t é s

Amit a vegán étrend kapcsán tudni érdemes

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Amit a vegán étrend kapcsán tudni érdemes

2023. június 20. - 09:18

A veganizmus jóval többet jelent, mint egy táplálkozási irányzat, egy komplett életmódot ölel fel, amelyben kizárjuk a húsfogyasztást, de minden egyéb állati összetevőt tartalmazó élelmiszert is. S ez a szemlélet kiterjed az általunk választott háztartási cikkekre, kozmetikai termékekre egyaránt.

Forrás: mamavita.com

Mit nyerhetünk a növényi étrenddel?

Egyrészt több rostot fogyaszthatunk, mivel nagyobb mennyiségben viszünk be zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat. Ez mindenképpen kedvező az emésztésünkre nézve. Ami viszont szintén előnyös, hogy ezáltal több vitaminnal, ásványi anyaggal látjuk el testünket.

A MamaVita vegán termékköréből kedvünkre válogathatunk a kizárólag növényi élelmiszerekből, alapanyagokból. Amennyiben úgy döntünk, hogy áttérünk a vegán étrendre, egyúttal egy nemes cél érdekében is felelősséget vállalunk. Választásunkkal kiállhatunk az állatok kizsákmányolása ellen, mivel a veganizmusban elutasításra kerül a tojás, az állati tejtermékek és még a méz is. Egy szebb jövő érdekében, az állatok jóllétéért folytatott harc mindig követendő példa.

Egy plusz érv a növényi táplálkozás mellett, hogy olyan ízeket és alapanyagokat ismerhetünk meg általa, amelyeket azelőtt nem is próbáltunk ki. Ez pedig a változatosság lehetőségét rejti magában. Megannyi alternatíva, sokféle elkészítési mód, a húspótló, helyettesítő készítményekről nem is beszélve. Rengeteg opció kínálkozik, ha ennek a világnak szeretnénk részesei lenni.

Mire fontos ügyelni a vegán táplálkozásnál?

Amellett, hogy kiiktatjuk az állati eredetű élelmiszereket, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy éppúgy gondoskodnunk kell a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelről. Ezt megtehetjük hüvelyesek fogyasztásával, olajos magvakkal, gabonafélékkel. Bőséges lehetőség áll rendelkezésünkre növényi fehérjeforrások terén is.

Amit viszont kizárólag növényi ételekkel nem tudunk biztosítani, az a B12 vitamin, erre viszont tökéletes megoldás, ha étrend-kiegészítő formájában visszük be a szervezetünkbe.

Minden más nyomelemet, ásványi anyagot ugyanúgy megadhatunk szervezetünknek a vegán alternatívákkal is.

Haladjunk lépésekben, egyre jobban elmélyedve új életmódunkban!

Természetes, hogy egy efféle döntés meghozatala során megannyi kérdés merül fel gondolatban. A legjobb tanács ennek kapcsán, hogy ne féljünk az újdonságoktól és a rendhagyóbb receptek kipróbálásától. Az ismeretlen útra lépve mindig rengeteg meglepő felismerésre juthatunk. Táplálkozhatunk változatosan a sokszínűség jegyében, izgalmas ételkölteményeket megkóstolva, kizárólag növényi opciókkal.

Ne feledjük, a változás mindig időbe telik, de ha már a szándék megszületett, a megvalósítás során legyünk türelemmel önmagunkkal szemben. Fogjuk fel úgy, mint egy különleges utazást, addig nem ismert, teljesen más alapanyagokkal, ízekkel.