h i r d e t é s

Anonim levelet tett közzé a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Anonim levelet tett közzé a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége

2023. május 14. - 12:01

A levelet változtatás nélkül közöljük.

"Nem megy a mentő? Sokáig kell rá várni? Tele a sajtó a csúny, rossz mentőkkel? Te vagy a hibás? Megszakadsz aztán hallod: küldöm a feladatot. Nem fogy el, Sok a feladat, rengeteg a hívás. Az irányító nem tudja melyik ujját harapja meg. Most ez komoly - küldjem - ne küldjem? Mi lesz ha....?

Egyszerűen nincs kit, hová előbb, ki várjon tovább? Másfél órája szeretnél egy kávét. Másfél óra alatt ötször szeretnéd megmondani az irányítónak, hogy hová kívánod. Ugyanennyiszer a kedves állampolgárnak, hogy legközelebb kit hívjon, ha 36°C fölé megy a hő - de nem teheted. Bízik benned, segítséget kér és Te akarsz segíteni. Csak nyeled és ott feszül belül. Későn? Mert vagy sok a munka vagy kevés az ember. Ha nem sok, de kevés az ember akkor ugyanaz - kell még ember. Ha ember kell akkor kell pénz. Kis pénz - kis foci. Te vagy a hibás? Megint csörög? Ugyan már - hiszen a mesterséges intelligencia megmondta, hogy óránként csak 10 percet dolgozol. Bírod! Kapj be még egy Magne B6-ot. Ha a nyíl jobbra mutat akkor ez, ha balra akkor az. PI.-PII. - P - valami...szorítsd be valahová. Ahová hamarabb tudsz küldeni. Hiszen ő nem a protokoll szerint válaszol - lehet, hogy nem ismeri? Nem - nem csak bajban van, ijedt, pánikban van. Hogy fog ez a jegyzőkönyvben kinézni? Most tényleg a jegyzőkönyvnek dolgozok? Lefagy ez a sz@r, 20 perc alatt másodszor. Írd le! Minek - már százszor leírtuk. (és?) Kiszürkült a felület, nem tudok kapcsolni... történjen már valami!! - kis türelmét, rögtön - hol van már, 50 perce várjuk - kis türelmét - nézem, mondom. Átcsorog az átcsörög? Miért, ha minden ok?? Egy és két és hár és négy... A mait túléltem holnap meg KMR. Lefagy az IFT pedig meleg van. Megszoktad. Megszoksz vagy megszöksz. Help(desk)! Vigyék tovább! Miért ide? Miért most? Nem lehetett volna? A-ból B-be. Ott nem tudják itt meg még nem tudják. Pingpong. Suvasztitisz. Dokumentálj! A SAS leszállt! Ha-ha-ha! Most jó lesz - 2 napig. Hússzal kevesebb. Miért? Leírtam. Nem olvasta. Te vagy a hibás? A hívás bontása sikertelen! A program hibát észlelt a hangrögzítéssel. Értesíti a rendszergazdát? Nem jött át a feladat, újraindítás. Feladatok adok. Téged ki indít újra? Te őt szidod - ő téged. Tegy egyik tenyere tövét a beteg mellkasára a másikat... 20 perc, kiszárad a szád.

Hivatás. Tisztelt Bajtársak az önök áldozatosblablabla. Tud róla, de tagadja. Nincs itt semmi baj. Néha bejár dolgozni (dolgozni?) Kérdés: ismeri ön a munkavégzés szabályait, az előírásokat...?... kíván még mondani valamit? Most itt van és szigorú mert te ezt meg azt csináltad. Írja alá!!! Nem rossz meló, csak keménynek kell lenni a reszketők előtt. Ha tudja és nem tesz semmit akkor miért Te vagy a hibás? A király új ruhája. Jó kis mese. Szabim van. Jó sok. Milyen jó lesz húsz részletben, ki tudja mikor? Nem tetszik? Majd jársz nappal, sűrűn, ide-oda. Nem kötelező, el lehet menni! A sor az izé végéig ér. Sajtó. Majd kivizsgáljuk. Tudjuk előre. Te vagy a hibás?(!)

Tudják, tagadják. Lesz hibás. Ha tudják miért nem oldják meg - ha nem tudják akkor miért vakok? Pedig néha bejönnek dolgozni. Majd visszahallgatjuk. Hanganyag. Hibajegy. Pénz, fegyver, paripa. Biztos: van egy csomó hubás. Csak válogatni kell. Ma Ő. Holnap Te. Karrier. Propaganda. Kirakat. Politika. Kötetlen munkaidő. Van itt több Isten.

Egy kéz az asztalra csap! Halk. Miért nem tíz kéz csap az azstalra? Nem vagy Bajtárs? Ma Ő - holnap Te. Miért nem száz kéz? Most ő megy el. Egyedül, rettegve, kétségbeesve mert most ő volt ott. Mi kilépünk, feltartjuk a kezünket? Eddig jó volt? Mest mejne! Velem ilyen úgysem történhet."