h i r d e t é s

Árnyékkormány, gittegylet!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Árnyékkormány, gittegylet!

2022. szeptember 21. - 07:47

Gyurcsány nevetséges próbálkozása az ellenzék lekaszálására! 

Reméljük az árnyékkormány lesz egy 12 éve tartó bohózat utolsó állomása!

Mikor Dobrev Klára meghirdette, hogy árnyékkormányt alakít, azt hittem, hogy valamiből kimaradtam, mert nem tudtam semmi olyan változásról, ami ennek a 10% körüli pártnak, valamint a helyzetének a megváltozásáról szólt. 

z egyetlen dolog ami eszembe jutott, hogy Gyurcsány megérezte az ellenzéki vér szagát és a létrehozott árnyék kormánnyal megpróbálja a politikai levegőt kiszívni a térfelén lévő pártok környezetéből és a szervezeti vérkeringést megállítani, a politikusaikat elcsábítani, vagy megfenyegetni. Gyurcsány megint tanúsítja, hogy vannak ötletei, de azok alkalmatlanok a jelenlegi politikai szerkezet és a választói akarat megváltoztatására. Ugyanaz a hebrencs húzás, mint anno a 12 ponttól kezdődően a 112 ponttal befejeződő ötlet-ámokfutás, 

Abban az időszakban még rettegtünk, hogy melyik ötletétől fog újabb választókat veszíteni az akkor még baloldali többségű politikai térfél.

Gyurcsány azt jól látja, hogy az ellenzéki választási vereség után valahogy tömbösíteni és ledarálni kellene a jelenlegi létező és nem létező szereplőket. Azt is jól látja, hogy Orbán lejtmenetben van, azt viszont már nem jól, hogy ezen a lejtőn hol tart. Amennyiben ezt az árnyék-kormányosdit akkor csinálja meg, amikor Orbán a lejtő aljára ér, akkor lenne létjogosultsága, ezzel a húzással azonban kommunikációs mozgásteret, valamint a DK vélt vagy valós kormányzó képességének totális amortizálását kínálja fel, elterelve a figyelem egy részét a brutális számlákról, valamint jelentkezik a felelősségben való osztozásra.

Arról már szinte értelmetlen beszélni, hogy egy névtelen, a szakmákban ismeretlen csapatot sikerült összehozni, dokumentálva azt, hogy akinek van a politikához valami affinitása az közelébe sem megy egy ilyen átgondolatlan, a politikai felelősséget nélkülöző alakulathoz.