h i r d e t é s

Az ellenzéki tömb és a Fidesz támogatottsága összesítésben rendkívül közel van egymáshoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ellenzéki tömb és a Fidesz támogatottsága összesítésben rendkívül közel van egymáshoz

2020. október 01. - 06:42

A Závecz Research kutatása szerint a DK a legerősebb ellenzéki párt 

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor 2013-ban - Forrás: DK

Az ellenzéki tömb és a Fidesz támogatottsága összesítésben rendkívül közel van egymáshoz: a teljes választókorú népesség körében 34-32-re, a biztos pártválasztók között 50-47-re vezet a kormánypárt.

A Závecz Research Intézet szeptemberben végzett pártpreferencia-felméréséből kiderül, hogy fej-fej mellett áll a Fidesz és az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt támogatottság – írja az Infostart.

A Fidesz támogatottsága március és augusztus között 31-ről 36 százalékra emelkedett, szeptemberben ez visszaesett 34 százalékra. Az ellenzéki pártok közül a DK őrzi az elsőségét, augusztushoz hasonlóan 10 százalékos a támogatóinak aránya. A Jobbik és a Momentum is megismételte a nyárvégi eredményét, előbbi 6, utóbbi pedig 7 százalékon van. Őket az MSZP követi 5 százalékkal, majd pedig a Párbeszéd, az LMP és a Mi Hazánk következik 2-2 százalékkal, a sor végén pedig a Kétfarkú Kutyapárt áll 1 százalékkal. A pártnélküliek aránya 28-ról 30 százalékra nőtt.

A sorrend a biztos pártválasztók körében is hasonló, a Fidesz vezet 50 százalékkal, míg a DK, eddigi legjobb eredményét elérve, 18 százalékkal követi. A Momentumot az aktív szavazók 10 százaléka támogatja, a Jobbikot 9, az MSZP-t pedig 6. A Mi Hazánk, a Párbeszéd és az LMP ebben a kategóriában is 2-2 százalékon áll, valamint a Kétfarkú Kutyapárt bázisa is a korábbiakhoz hasonlóan 1 százalékra rúg.

Az ellenzéki tömb és a Fidesz támogatottsága összesítésben rendkívül közel van egymáshoz: a teljes választókorú népesség körében 34-32-re, a biztos pártválasztók között 50-47-re vezet a kormánypárt. (mandiner.hu)