h i r d e t é s

Egészségügyi dolgozók a fesztiválok ellen tüntettek Máltán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egészségügyi dolgozók a fesztiválok ellen tüntettek Máltán

2020. augusztus 01. - 07:42

A máltai orvosok és nővéreksztrájkoltak, mert a bejelentett négy nagy zenei fesztivál nagy kockázatot jelenthet az új koronavírus terjedésére.

A kép illusztráció! - Forrás: infomax.mk

A bejelentett fesztiválok között szerepel a BPM elektronikus zene fesztiválja is, amelyet szeptember 11–13. között tartanak. A fesztiválok várhatóan több ezer külföldi turistát vonzanak augusztusban és szeptemberben.

A Máltai Orvosi Szövetség bejelentette, hogy bezár minden klinikát, és azt tanácsolja az orvosoknak, hogy a fesztiválok megszüntetése nélkül halasszák el a járóbeteg-ellátást a közkórházakban.

Az ápolónők és a szülésznők szakszervezete korábban ultimátumot adott a kormánynak, hogy törölje a tervezett eseményeket, és azzal vádolta meg a máltai miniszterelnököt, Robert Abel-t, hogy "kapzsi vállalkozó", mert a várható profit érdekében kiszolgáltatja az emberek egészségét.

A gyógyszerészek sztrájkot is bejelentettek, ha a fesztiválokat nem szüntetik meg.

Málta júniusban és júliusban felfüggesztette a korlátozó intézkedések egy részét, ezért növekni kezdett a Covid-19 fertőzöttek száma. Az aktív esetek száma 10-ről 150-re nőtt, és a fertőzöttek több mint fele, azaz 85 ember olyan migráns, akiket a tengeren mentettek meg.

Chris Fearn, a máltai egészségügyi miniszter bejelentette, hogy korlátozza a több mint 100 embert érintő eseményeket, ám az új szabályok nem nyugtatták meg a fesztiválok ellenzőit. (infomax.mk)