h i r d e t é s

Egy ország fogott össze az elhunyt lányért

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy ország fogott össze az elhunyt lányért

2015. július 08. - 15:09
0 komment

Futótűzként terjedt az interneten egy fiatal tószegi lány tragédiájának a híre.

Barátok, ismerősök, jó szándékú emberek vettek részt a gyűjtésben, kisvártatva egy egész netes közösség fogott össze annak érdekében, hogy segítsék a családot - írja a szoljon.hu.

Több ezer felhasználó osztott meg egy linket a Facebookon az elmúlt napokban, melyen egy tószegi lány családjának gyűjtöttek. A lányt Nyíri Anitának hívták, a napokban szenvedett halálos autóbalesetet az Egyesült Államokban, ahol élt és tanult. Az elmúlt héten még itthon járt Tószegen a családjánál. A gyűjtésre azért volt szükség, mert a lány hazatérésének igen komoly költségei vannak, mely a családnak igen nagy anyagi terhet jelentett volna.

– Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segíteni akart abban, hogy Anitát hazahozzuk – mondta el a könnyeivel küzdve Nyíri Zsigmondné, Anita édesanyja. – Óriási csapás ez egy szülőnek, és olyan váratlanul történt minden. A múlt héten még itt volt velem… – mondta.
Mindenkit megdöbbentett a fiatal lány tragédiája.

– Nem hittem el, amikor hallottam – mondta János, a lány egykori kollégája. – Amikor megláttam a képét a neten, és elolvastam, mi is történt, komolyan azt hittem, ez csak valami ízetlen tréfa. Sajnos azonban kiderült, hogy ez a rideg valóság. Anita nincs többé... Bízom benne, hogy a gyűjtés sikeres lesz, és valóban segíteni tudunk a családon – tette hozzá a férfi.
A Nyíri családot jó ismerik a lovassport rajongói, hiszen évtizedeken át versenyeztek. Anita édesapjával közösen vett részt fogathajtó versenyeken, ahol szép eredményeket értek el.

– Bennünket is nagyon megrendített Anita halálának a híre – mondta a család egyik barátja. – Úgy gondoltuk, hogy mi is megpróbálunk segíteni abban, hogy enyhítsük a családra nehezedő anyagi terheket, ezért a fogathajtószakág összefogott, és gyűjtést kezdtünk. Az így befolyt összeget természetesen a családnak fogjuk felajánlani, akik hosszú éveken át szerves részei voltak a hazai lósportnak – fogalmazott a barát.

A férfi elmondta, kiskora óta ismeri Anitát, aki már kisgyermekként kijárt a versenyekre szüleivel, majd amikor már lehetett, édesapjával együtt indult a megméretéseken. Később külföldre került, néhány éve pedig az Egyesült Államokban telepedett le, ahol tanult és dolgozott, építette életét, karrierjét.
Az internetes adománygyűjtés sokakat megtévesztett, hiszen többen azt hitték egy rosszízű tréfáról van szó, ahol csalók így próbálnak meg pénzhez jutni.

– Tényleg az volt az első gondolatom, hogy ez nem lehet igaz, hiszen nemrég még az egyik szolnoki fesztiválon is találkoztam Anitával – mesélte Mónika. – Sajnos mostanában nagyon sok a fals hír a neten, így egyből arra gondoltam, ez is az. Később azonban kiderült, hogy valóban megtörtént a tragédia. Bízom benne, hogy hamar rendeződnek a dolgok – tette hozzá.
A cikk megírásakor már több mint ezerötszáz ember osztotta meg az első felhívások egyikét, a kommentelők mind részvétüket fejezték ki az esettel kapcsolatban és együttéreznek a családdal. A gyűjtőoldalon lapzártánkkor már több mint nyolcezer dollár jött össze, ráadásul a lány kint élő barátai is összeszedték az Anita hazahozatalához szükséges összeget, így már most biztos, hogy minden akadály elgördült azelől, hogy hazahozhassák a fiatal lány testét.

 

szoljon.hu

Posted by SEJT on 2015. július 8.