h i r d e t é s

Erős földrengés rázta meg Oroszországot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Erős földrengés rázta meg Oroszországot

2023. április 03. - 10:18

Ez már a második földrengés a térségben az utóbbi egy hónapban. Egy videó megörökítette, ahogy egy irodában megremegnek a monitorok.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com/istockphoto.com

A Richter-skála szerinti 6,6-os erősségű földrengés volt az oroszországi Kamcsatka keleti partjainál – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC). A földrengést Petropavlovszk-Kamcsatszkij városában helyi idő szerint hétfőn 15.06 óra körül érezték.

A RENGÉS 100 KILOMÉTERES MÉLYSÉGBEN TÖRTÉNT.

Az Orosz Tudományos Akadémia geofizikai szolgálata szerint a földrengés 6,9-es erősségű volt, és a Kamcsatka-félsziget délkeleti partvidékén, az Avacha-öböl közelében történt – jelentette a Sputnik News.

A Twitteren megosztott videón az látszott, hogy egy irodában megremegtek a számítógépek képernyői, egy pohárból pedig kifolyt a víz.

EGY HÓNAPON BELÜL EZ VOLT A MÁSODIK FÖLDRENGÉS A KAMCSATKA RÉGIÓBAN, MIUTÁN MÁRCIUS 8-ÁN EGY 6,1-ES ERŐSSÉGŰ FÖLDMOZGÁS RÁZTA MEG A KAMCSATKA-FÉLSZIGET DÉLI PARTVIDÉKÉT.

A múlt havi földrengés három órán belül két utórengést is okozott.

Ebben a régióban található arányaiban a legtöbb működő vulkán, melyekből 19 az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

A régió földrengésekre is hajlamos, mivel a Csendes-óceánon található, Tűzgyűrű néven ismert, szeizmikusan aktív zóna északkeleti részén fekszik – írja az Independent. (Index)