h i r d e t é s

Feketébe borult Oroszország, riasztást adtak ki Novoszibirszkben

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Feketébe borult Oroszország, riasztást adtak ki Novoszibirszkben

2021. április 30. - 06:06

Szinte feketébe borult Oroszország ege, miután az ország harmadik legnagyobb városától nem messze hatalmas erdőtüzek pusztítanak, ezért szinte nem lehetetlen levegőt venni Novoszibirszkben.

Fotó: Unsplash/JC Gellidon

Az ország harmadik legnépesebb városára adtak ki Fekete ég riasztást a hatóságok, miután olyan jelentős szmog keletkezett a városban, mely bőven túlmutat az egészséges értékeken.

Novoszibirszk belvárosában igen erőteljes füstszagot lehet érezni, ami miatt szinte lehetetlen levegőt venni. A helyi hatóságok ezért egy úgynevezett Fekete ég riasztást adtak ki a levegő rossz minősége miatt.


Fotó: The Moscow Times/NGS.ru

A meteorológiai előrejelzések alapján nem várható eső a térségben, így egyelőre nem valószínű, hogy egyhamar kitisztul a levegő. A jelentős füst miatt az egész várost vörösesbarna köd borítja.

Napi azt írja, a levegőben található szilárd részecskék, valamint a szén-monoxid-koncentráció is bőven átlépte az egészségre káros határt, ám erre már korábban is figyelmeztettek a szakértők, mondván, az erdőtüzek teljes Szibériát eláraszthatják 2021-ben. (liner.hu)