h i r d e t é s

Gálvölgyi János súlyos állapotban került kórházba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gálvölgyi János súlyos állapotban került kórházba

2023. május 10. - 16:50

Az rtl.hu azt írja, a színészt az intenzív osztályon ápolják.

Gálvölgyi János - Forrás: Viasat3

Légzési nehézségekkel szállították kórházba szerdán reggel Gálvölgyi Jánost. Az RTL Híradó a színész családjától úgy értesült, hogy súlyos állapotban van, intenzív osztályon kezelik. Az rtl.hu azt írja, hogy Gálvölgyit a délután folyamán átszállították egy másik kórházba, ahol szintén az intenzív osztályra került. (hvg.hu)

Frissítés (2023.május 10. 18:53)

Az RTL Híradója szerda este már részletesen számolt be a történtekről. Eszerint délelőtt lett rosszul budapesti otthonában a Kossuth-díjas színművész.

Nem kapott levegőt egy ideig, és félre is beszélt. Azonnal mentőt hívtak hozzá, azonban huzamosabb ideig nem érkezett meg a helyszínre az esetkocsi.

Fél óra elteltével ismételten telefonáltak, akkor derült ki, hogy még el sem indult érte a mentőautó. A történteket a mentők vizsgálják.

9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél – mondta a Híradónak a színész kisebbik lánya.

Gálvölgyi Dóra ekkor azonnal autóba ült a belvárosban, és szülei házához hajtott. Mint elmondta, körülbelül 30 perc alatt ért oda. A mentők, még akkor sem tűntek fel.

Ekkor ismételten hívták őket, Dóra elmondása szerint újból elmondták, milyen az állapota. Bevallása szerint már indulatosan beszélt, hiszen féltette édesapját, illetve megdöbbent azon, hogy nem érkezett segítség huzamosabb ideig sem. A beszélgetést a diszpécser úgy zárta, hogy nincs miről beszélgetniük, és lerakta a telefont. 

Ezután több orvos ismerősükkel beszéltek, akik azt tanácsolták, hogy azonnal üljenek kocsiba és vigyék édesapjukat kórházba. 

Végül a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították, ez volt a legközelebbi egészségügyi intézmény. Ott egyből az intenzív osztályra vitték az orvosok. A Kossuth-díjas színész rosszullétének pontos okát egyelőre nem derítették ki.