h i r d e t é s

Kamu közvélemény-kutató cég kampányol a fideszesek mellett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kamu közvélemény-kutató cég kampányol a fideszesek mellett

2019. augusztus 29. - 14:59

Bedurvult a kampány, de be ám! A legújabb gerinctelen fideszes-húzás, hogy kamu közvélemény-kutató cég hívogatja az embereket, és irányított kérdésekkel bombázza őket. 

Esztergomban már kétszer telefonáltak, Érden még kérdés, hogy bevetik ezt a "fegyvert".

Vélhetően naponta több ezer embert hívnak fel az Amygdala Közvélemény-kutatóként bemutatkozó cég munkatársai, hogy aztán kérdésekbe burkolt állításokkal kampányoljanak a Fidesz polgármester-jelöltei mellett. Nemcsak Budapesten, hanem szinte mindenütt, ahol éles verseny várható az önkormányzati választásokon. Nem mondják meg, ki fizeti őket és mennyi közpénzt kaptak erre a feladatra.

Keszthelyen például, ahol Nagy Bálint a Fidesz jelöltje, és Czuth László Zoltán összellenzéki aspiráns indul a polgármesteri székért, a következőket kérdezik a telefonon felhívott polgároktól (hangsúlyozzuk, egy polgármesterválasztásról szóló felmérés kapcsán): Ön mennyire ítéli aggasztónak az illegális bevándorlók Magyarországra áralmásának problémáját? Ön kire szavazna inkább az önkormányzati választásokon, ha az alábbiak közül választhatna? Arra a jelöltre, amelyik támogatja Orbán Viktor bevándorlás-politikáját, és megvédi a kerítést, vagy arra a jelöltre, amely Soros György álláspontját támogatja a migráció kérdésében, azaz több bevándorlót engedne be az Unióba, és lebontaná a kerítést? Inkább szavazna, vagy inkább nem szavazna Nagy Bálintra (Fidesz), ha tudná róla, hogy megválasztása esetén kiharcolná a kormánynál amire a város fejlődéséhez szükség van? Ön inkább szavazna, vagy inkább nem szavazna Czuth Zoltán Lászlóra (független), ha tudná róla, hogy megválasztása esetén Gyurcsány Ferencet és a bukott baloldali erőket segítené a hatalomban? Mi az amit ön legkevésbé kedvel Czuth Zoltán Lászlóban?

Hasonló „közvéleménykutatás” zajlik Gödöllőn is. Gémesi György polgármester hétfőn egy Facebook-bejegyzésben így írt: „Nagyon fontos lett Gödöllő „valakiknek”, hiszen ebben az esztendőben harmadszor bonyolítanak „közvélemény-kutatást” telefonon. Engem is megtaláltak. Természetesen válaszoltam a kérdésekre, amik egyharmada csak rólam szólt. Kicsit viccesnek tűnt a szituáció, hiszen többször magamról kellett véleményt mondani. Az már nem volt olyan vicces, hogy mit sugalltak a kérdések. A legdurvább közülük: »Gémesi Györgyre szavazna akkor is ha kiderülne, hogy hűtlen kezelési ügybe keveredett?«”

A gödöllői polgármestert is érdekelné, az állítólagos társadalomkutató kinek a megrendelésére dolgozik, munkáját ki fizeti, mire használják a kutatás adatait és ki írta a kérdéseket. Gémesi szerint a válasz nem túl bonyolult, hiszen annyi pénze csak egy politikai erőnek van, hogy kifizesse ezeket a nagyon költséges, több milliós „kutatásokat” melyek a kérdéseikkel is irányítják a szavazókat. 

Budapesten is zajlik az élet, egy olvasónk hangfelvételt is készített a szokatlan kérdésekről. Őt a fővárosi főpolgármester-választás kapcsán próbálták befolyásolni, ilyesmiket kérdezve: ön szívesen szavazna Karácsony Gergelyre, ha tudná, hogy bevezetné az ingatlanadót Budapesten? A kérdésekbe burkolt állítások szerint Karácsony maga a patás ördög, aki Gyurcsány Ferencet segítené vissza a hatalomba; megszüntetné a családi adókedvezményt (ami természetesen kormányzati hatáskör, nem polgármesteri, de ne keressünk logikát, ahol nincs – a szerk.), emelné az üzemanyagárakat és bevándorlóknak ajánlaná fel az üresen álló budapesti lakásokat. A hangfelvételen az is elhangzik a közvéleménykutató szájából, hogy Karácsony kabinetének tagjai kiemelkedő fizetést kapnak és luxusautókkal járnak dolgozni, valamint Karácsony egy olyan polgármester, aki a saját kerületét sem tudja kézben tartani.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el. (boldoguljerden.blog.hu)

Kapcsolódó cikkek: