h i r d e t é s

Kijárási tilalommal és látogatási korlátozással indul a szeptember a nagykanizsai idősotthonban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kijárási tilalommal és látogatási korlátozással indul a szeptember a nagykanizsai idősotthonban

2021. augusztus 31. - 17:13

Szeptember elsejétől a hozzátartozók nem vihetik ki az intézményből a családtagokat. A fenntartó társulás döntött erről, majd ehhez igazította az intézmény vezetője a látogatásra vonatkozó szabályokat. 

Nagykanizsai idősek ottona - Forrás: 24.hu

A szigorítást 30 napra vezették be.

A nagykanizsai idősek otthonában a korábbi hullámokban több áldozatot is szedett a koronavírus. A delta variánstól tartva döntött úgy a fenntartó, hogy korlátozásokat vezetnek be, hogy így előzzék meg a korábbihoz hasonló fertőzéseket.

Tóth-Bagó Mónika intézményvezető elmondta: a lakókat eddig ki lehetett vinni 72 órás időintervallumra a családtagoknak, azoknak, akiknek volt védettségi igazolványa. Ez a holnapi naptól megszűnik. A látogatást holnaptól nem a látogatói szobában, hanem csak a kültéren, 20 perc időintervallumban, kettő fő részvételével tudják biztosítani.

Az otthon lakói között eltérőek a vélemények, de azzal mindenki egyetért, hogy az újabb hullámokat csak úgy tudják elkerülni, ha már előre megpróbálnak védekezni. Az intézkedésről az idősotthont fenntartó társulás döntött.

Schauta Marcell társulási elnök felidézte: az elmúlt három hónapban az elhunytak 85 százaléka 60 év feletti idős krónikus beteg. Pont az a kör, akik a szakosított szociális intézményeknek az ellátottai, tehát pont az intzéményük lakói.

A korlátozásokat a csomagok beszállítására is kiterjesztették. Eddig bármikor hozhattak a rokonok csomagot a hozzátartozóknak, ez szerdától heti egy napra, azon belül is csak három órányi időre szűkül. Tavaly decemberben az intézményben két hét alatt heten haltak meg az otthon lakói közül. (atv.hu)