h i r d e t é s

Kósa Lajos beismerte, hogy a Belügyminisztérium vásárolt Pegasus kémszoftvert

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Kósa Lajos beismerte, hogy a Belügyminisztérium vásárolt Pegasus kémszoftvert

2021. november 04. - 15:22

Ma ült össze a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán, ahol meghallgatták Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK-főigazgatóját.

Pintér Sándor meghallgatásának jegyzőkönyvét 2050-ig titkosították.

Kósa Lajos, a Honvédelmi és Rendészeti bizottság elnöke Pintér Sándor belügyminiszter meghallgatása után újságíróknak beismerte, hogy a Belügyminisztérium vett az izraeli Pegasus kémszoftverből, amivel kormánykritikus újságírókat és aktivistákat hallgattak le – írja az ATV.

Kósa szerint a vásárlásban nincs semmi kivetnivaló, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el. (Telex)

Vadai Ágnes további vizsgálatokat sürgetett a Pegasus-ügyben, mert szerinte Varga Judit igazságügyi miniszter nem járt el jogszabályszerűen, amikor azt mondta, hogy a megfigyelések engedélyezését tartósan átadta államtitkárának.

A bizottság szocialista alelnöke, Harangozó Tamás a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szoftver nem csak, hogy van, de minden arra feljogosító szerv megrendelőként használta. Felhívta a figyelmet arra, hogy Szijjártó Péter ennek az ellenkezőjét állította korábban.