h i r d e t é s

Még nem kapták meg a kormánytól az ígért támogatást a kisbenzinkutak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Még nem kapták meg a kormánytól az ígért támogatást a kisbenzinkutak

2022. augusztus 28. - 15:14

A kormány a kis benzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el – ezt néhány nappal ezelőtt jelentették be. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint azonban ebből még egy forintot sem láttak a kis kutak.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Egri Gábor az ATV Híradójának azt mondta: ráadásul az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a KKV-szektor számára, hogy nagyon sok ember vesztheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a kereslet – főleg a benzin esetében – csökken a nyári szabadságok végéhez közeledve, a forgalom egy része pedig visszatér a fővárosi kutakra, az üzemanyaghiány továbbra is fennáll.

„Az elmúlt napokban azt a tájékoztatást kapták a magánbenzinkutak a Moltól, hogy tovább csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik” – mondta Bujdos az ATV Híradójának. (atv.hu)