h i r d e t é s

Meleg víz és fűtés nélkül üzemelt az egri kórház

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Meleg víz és fűtés nélkül üzemelt az egri kórház

2016. február 12. - 11:32
0 komment

Több gép hosszú ideig nem működött, sőt a felújítás miatt meleg víz és fűtés sem mindig volt az egri Markhot Ferenc Kórházban.

Fotó: mfkh.hu

Az egri Markhot Ferenc Kórház éppen felújítás alatt áll, emiatt több komoly probléma is felmerült - írja a NőkLapja.

Többször előfordult, hogy hideg víz sem folyt a csapokból, nemhogy meleg – állítja a kórház egyik baleseti sebésze, Pócs Alfréd a Magyar Nemzetnek. A neurológiai osztályon a betegek a WC-t sem tudták többször lehúzni, ami egy hasmenéses járvány esetén több mint kellemetlen – írja a lap. Előfordult, hogy a gyerekeket csak külön melegített vízzel tudták fürdetni, a reumakórházban pedig egy ideig fűtés sem volt.

A kórházban ezek mellett más gondok is vannak, nem működnek megfelelően a műszerek. Állítólag a régi CT-berendezés tönkrement, és az MR és a mammográfia is csak időszakosan működik, volt olyan, hogy a sterilizálót sem lehetett használni. A kórház ugyan több új diagnosztikai eszközt is vásárolt már, de jó részük még a dobozokban áll – állítja az orvos. 

A szakemberhiány is probléma, tavaly októberben hat röntgenorvos hagyta el a kórházat, akik a rossz munkakörülmények és hangulat miatt mondtak fel. Ráadásul az egyik takarítócégnek takarékossági szempontok miatt mondott fel a kórház, ezért a napi két takarítás helyett már csak egy van, a többit a nővéreknek kell elvégezniük – mondta a sebész.

A kórház egyébként 300 millió forint értékű cafeteriával is tartozik 1500 alkalmazottjának, amit évek óta nem fizettek ki fedezethiány miatt, pedig pert nyertek a dolgozók. Tóth Ildikó igazgató szerint a kifizetésekről már egyeztetnek, ebbe bevonták a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központot is, eddig a pert felvállaló öt dolgozó kaphatta meg az elmaradást.

Az igazgató szerint a kórházi dolgozókat megfelelően tájékoztatták a meleg víz szakaszos kieséséről a felújítás miatt – ez 7 milliárdos beruházást takar. A diagnosztikai berendezések a többéves elmaradt karbantartás miatt hibásodtak meg egy időben. Az új CT- és MR-készülékek próbaüzemben vannak, addig a régi MR-készüléket használják.

 

bulvarhetes.hu / nlcafe.hu