h i r d e t é s

Méltatta Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit a cseh miniszterelnök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Méltatta Orbán Viktor családvédelmi intézkedéseit a cseh miniszterelnök

2019. február 18. - 07:19

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány múlt vasárnap bejelentett családpolitikai intézkedéseit a cseh miniszterelnök, Andrej Babis, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében.

Andrej Babis cseh miniszterelnök - Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnapi évértékelőjén jelentette be, hogy hétpontos családvédelmi akciótervet indít a kormány.

Többek között bevezetik a fiatal házasok gyerekvállalási támogatását, a legalább négygyermekes nők szja-mentességét, a nagyszülői gyedet, és bővítik az otthonteremtési programot.

Nem állítom, hogy mi ugyanezt az utat fogjuk követni, de ez a helyes hozzáállás a népességnövekedéshez

- mondta a cseh miniszterelnök, aki azt is hozzátette, hogy a cseh kormány is bővíteni akarja a szociális támogatásokat, erősíteni a családpolitikát és emelni a nyugdíjakat. 

A külpolitikával foglalkozó részben Babis értékelte a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együttműködését, és sikernek minősítette az egyeztetett migrációs politikát, amelynek köszönhetően

sikerült levenni az Európai Unió napirendjéről a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását.

A tisztújító kongresszus délután újabb két évre megválasztja a kormányzó mozgalom elnökét és a vezetőség tagjait. Mivel az egyetlen elnökjelölt Andrej Babis, újraválasztása biztosnak tekinthető. (MTI) / origo.hu