h i r d e t é s

"Menekítési gyakorlat a várban?"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Menekítési gyakorlat a várban?"

2022. január 11. - 15:00

Zárt rendőrségi területre hatolt be illegálisan valaki a budai Vár közelében szombat késő este. - derült ki abból a szűkszavú rendőrségi közleményből, amely az MTI-n jelent meg.

A Telex egyik olvasója szerint az éjjel még a TEK páncélozott járműve is kivonult a helyszínre kb húsz rendőrségi kisbusszal együtt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy

több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt.

A Szekszárdi Tükör megpróbálta kikövetkeztetni, hogy mi is történhetett.

"A 20 rendőrségi kisbuszba épp egy század rendőr fér el. Ha ehhez még hozzá vesszük a TEK-es páncélozott járművet, akkor óhatatlanul felmerül az emberben, hogy Orbánért mentek. Nem hisszük, hogy már most a választás előtt le akarták tartóztatni, ahogy azt sem hisszük, hogy egy személy állítólagos behatolása és lopás kísérlete miatt vonultak ki ekkora erőkkel. Inkább azt valószínűsítjük, hogy menekítési gyakorlatot tartottak a fiúk. Mármint Orbán menekítésének gyakorlatát, hiszen közelednek a választások és előre fel kell készülnie a futásra.

Ám ha mégis lopás kísérlete miatt vonultak ki ennyien, ilyen erőkkel, akkor lehet, hogy a pénzért beengedett migránsok, a fizetett lengyel tapsolók, vagy a megvásárolt romániai, ukrán szavazók közül próbálta valaki ellopni Orbánt, hogy hazavigye. Ez esetben kár volt megzavarni a tolvajt. De ha mégsem ő volt a lopási kísérlet tárgya, akkor jól kiröhögtették magukat a szervek a "május elsejei" felvonulással, hiszen minimum egy fegyverrel és páncélautóval felszerelkezett gépesített civil indokolná lopási kísérlet esetén az ekkora erők mozgósítását, ha csak nem attól féltek, hogy a "mestertolvaj" ellop a kiérkező rendőrök közül párat. Vagyis jobb ha lerohanják a várat, mint az orosz hadsereg, csak marad közülük egy-kettő, akit nem lopnak el és őrizetbe tudja venni a delikvenst.

Ezen sem csodálkoznánk, ha már világ csúfjára olyan civil őrökkel őriztetik a rendőrségi épületeket, akiknek képzettsége egy személy és vagyonőri munka ellátásához alkalmatlan."