h i r d e t é s

Művészek segítik a mélyszegénységben élő gyerekeket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Művészek segítik a mélyszegénységben élő gyerekeket

2018. december 14. - 13:38

Önmagukat adják karácsonyra elismert művészek, hogy felhívják a figyelmet az Igazgyöngy Alapítvány munkájára és anyagi támogatásra ösztönözzék az embereket, segítve ezzel a hátrányos helyzetű gyerekek komplex készségfejlesztését.

Az Igazgyöngy Alapítvány az egyik legismertebb gyerekszegénység és nyomor ellen küzdő civilszervezet Magyarországon, közel két évtizede küzdenek azért, hogy felszámolják az átörökített mélyszegénységet. Az alapítvány vezetője L. Ritók Nóra péntek este vehette át a Prima Primissima közönségdíját áldozatos munkájáért.

Nóra és kollégái munkáját idén karácsonykor jószolgálati nagykövetként támogatja a művészkvartett: Koncz Zsuzsa, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész és énekesnő, Dés László, a szintén Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész és zeneszerző, Fischer Iván a Kossuth-díjas karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója és Thuróczy Szabolcs, az Aranyélet zseniális színésze. 

A művészek egy-egy dedikált „Igazgyöngy bögrét”, valamint két-két jegyet ajánlanak fel közelgő koncertjükre, bemutatójukra azoknak, akik a licitálás során a legtöbbet ajánlják fel érte. A bögréket koncertjük/előadásuk után személyesen adják majd át a licitgyőzteseknek, így a rajongóknak lehetőségük lesz beszélgetni a művészekkel. A dedikált bögrékre 2018 december 10. és 20. között lehet licitálni a Bombera Krisztina által gründolt, értékmarketinggel és jótékonysági kampányokkal foglalkozó CauseArt Platform Facebook oldalán.  A licit a bögrékre 40.000 forinttól indult, a Facebook oldalon kell kommentbe beírni a licitet.

A művészekkel videó is készült, melyek a YouTube videómegosztón egyenként – Fischer IvánDés LászlóThuróczy Szabolcs és Koncz Zsuzsa – tekinthetők meg. A kezdeményezéssel kapcsoltban Fischer Iván elmondta: 

A bögrét nagyon értékesnek tartom, mert az árából befolyt összeg lehetővé teszi, hogy a gyerekek művészettel foglalkozzanak.

Az aukció teljes bevétele az Igazgyöngy Alapítvány munkáját segíti, aminek módszertanát L. Ritók Nóra dolgozta ki. A módszertan lényege, hogy hármas fókuszú vizuális nevelést alkalmazva segítsen a vizuális kommunikáció fejlesztésén, a hátránykompenzáláson és a szociális kompetenciák fejlesztésén Berettyóújfaluban, ami Európa tíz legszegényebb régiójának egyike.

Az alapítvány munkájának segítésére a licitáláson kívül is van lehetőség, pusztán a bögrék megvásárlásával, az Igazgyöngy Alapítvány oldalán, vagy a CauseArt felületén 6000 forintért.