h i r d e t é s

Nem vagyunk egyedül: a pandémia alatt újabb UFO-jelentések borzolják a kedélyeket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem vagyunk egyedül: a pandémia alatt újabb UFO-jelentések borzolják a kedélyeket

2021. április 11. - 05:58

Mivel az égbolton jóval kevesebb nyoma látszik a fényszennyezésnek, és az emberek éjszakánként nem járhatnak el bulizni, a New York-i lakosok tavaly majdnem kétszer annyi titokzatos észlelésről számoltak be.

A kép illusztráció! - Forrás: Yahoo News

Virginia Stringfellow történetét rengeteg ufókutató vizsgálja, aki állítása szerint földönkívüli lények rabolták el külvárosi otthonának udvarából, a történtek részleteit pedig csak egy szűk csoporttal osztotta meg, akik szintén azt állítják, hogy már volt részük egy harmadik típusú találkozásban.

Ám az elmúlt években jelentősen megnövekedett az észlelések száma: ennek okán a nő és pár társa, akik szintén úgy vélik, hogy egy idegen lénnyel találkoztak, létrehoztak egy titkos társaságot, ahová rengeteg ember próbál csatlakozni, a nő elmondása szerint azonban szűrniük kell a jelentkezőket, így havonta maximum öt új tagot engednek be a társaságba.

A National U.F.O. által összeállított adatok szerint 2020-ban csaknem megkétszereződtek az azonosítatlan tárgyakról szóló jelentések az előző évhez képest, mely azt jelenti, hogy tavaly mintegy 300 bejelentést kaptak ufókról, országosan pedig több mint 7200 észlelést jegyeztek.

Ám az “ufológusok” szerint – ahogyan a jelenségeket tanulmányozók nevezik magukat –, a trend nem feltétlenül egy idegen invázió eredménye, sokkal inkább egy másik betolakodónak köszönhető: a koronavírusnak. A kijárási korlátozások nyomán ugyanis a lakosság többsége otthon van, így pedig sokkal többen is néznek fel az égre.

New Yorkban a vírus elől menekülők többsége olyan helyeken lakott, mint a Catskills és az Adirondacks, ahol az égbolt nagyrészt mentes a fényszennyezéstől. A jelentések mintegy negyede országosan tavaly márciusban és áprilisban érkezett, amikor a lezárások a legszigorúbbak voltak. Az égen megjelenő fényekről készült felvételek vírusként terjednek a TikTokon, és máris több milliós nézettséget értek el.

Az ufológusok szerint a koronavírus-járvány kezdete óta sokkal többen fürkészik az éjszakai égboltot, a nyilvánosság pedig egyre fogékonyabb arra az elképzelésre, hogy idegen eredetű fények láthatók az égbolton. A Pentagon is reagált az észlelésekre, nyáron jelezték, hogy hamarosan egy új munkacsoportot fognak létrehozni, majd pedig kivizsgálják az “azonosítatlan légi jelenségeket”.

Ezenkívül a Donald J. Trump volt elnök által tavaly év végén aláírt 2,3 billió dolláros csomag tartalmaz egy rendelkezést, miszerint a védelmi titkár és a nemzeti hírszerzés igazgatója együttműködik, és egy közösen elkészített ufójelentést is közzétesz majd a nyilvánosság előtt – írja a The New York Times. (liner.hu)

Címkék: