h i r d e t é s

Ők látták utoljára életben II. Erzsébet királynőt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ők látták utoljára életben II. Erzsébet királynőt

2022. szeptember 09. - 18:07

A II. Erzsébet brit királynőről készült utolsó hivatalos felvétel történetéről mesélt azt azt készítő fotós, Jane Barlow - írja a Sky News.

II. Erzsébet királynő Balmoralban a halála előtti napokbanFORRÁS: AFP/JANE BARLOW

Ő lehet az utolsó, aki a királyi család tagjain és a személyzeten kívül életben látta a királynőt. Visszaemlékezése meglepőnek tűnhet: a fotós szerint ugyanis a királynő kétségtelenül törékeny volt, de nagyon jó hangulatban beszélgettek. Mindössze két nappal a halála előtt igazából semmi nem utalt a tragédiára. Ugyanezt mondta a tiszteletes is, akivel hétvégén beszélt a királynő.

Jane Barlow-t, a Press Association fotósát azért küldték Balmoralba, hogy MEGÖRÖKÍTSE AZT A PILLANATOT, AMIKOR AZ URALKODÓ KEDDEN TALÁLKOZOTT LIZ TRUSS-SZAL, AZ ÚJ MINISZTERELNÖKKEL ,hogy hivatalosan felkérje őt a kormányalakításra.

Barlow a borús időjárásról csevegett a királynővel, akinek ennek épp ellenkezőjéről árulkodott a hangulata: "Rengeteg mosolyt kaptam tőle."Igazi brit stílusban csevegtek a borús időjárásról a zivatarokkal és felhőszakadással teli napon. Az idős uralkodóról több portré is készülhetett, miközben várta, hogy a Konzervatív Párt vezetője megérkezzen skóciai birtokára. A fotós a 96 éves királynőt "törékenynek", de "jó hangulatúnak" írta le, és hozzátette: a kép elkészítése "megtiszteltetés" és "igazi kiváltság" volt.

Azért voltam ott, hogy lefényképezzem, amint az uralkodó találkozik az új miniszterelnökkel, a kedvencem mégis az a felvétel lett, amin II. Erzsébet királynő egyedül állt. A képnek nemsokára szimbolikus jelentősége is lett.

- mesélte Barlow.

Fontosnak tartotta hozzáfűzni azt is, hogy a királynő "kétségtelenül törékenyebbnek tűnt", mint amikor nyáron lefotózták.

EGY MÁSIK EMBER, AKI A HALÁLA ELŐTTI NAPOKBAN IDŐT TÖLTÖTT A KIRÁLYNŐVEL, A SKÓT EGYHÁZ KÖZGYŰLÉSÉNEK MODERÁTORA VOLT,ő is remek formában találta a tegnap meghalt uralkodót. 

Beszélgetésük során számos témát érintettek, többek között a királynő édesapját, Edinburgh hercegét, a lovakat, a hitét és a Balmoral iránti szeretetét, amely az egyik kedvenc helye.

Dr. Iain Greenshields tiszteletes a hétvégét Balmoralban töltötte, és szombat este és vasárnap délben is együtt étkezett a királynővel.

Dr. Greenshields azt is elárulta, hogy meglepte, hogy a királynő egészségi állapota ilyen hirtelen romlott meg.

A Buckingham-palota csütörtök délután jelentette be, hogy a királynő békésen elhunyt Balmoralban. Nagy-Britannia leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója miatt most nemzeti gyászidőszak kezdődött. (Origo.hu)