h i r d e t é s

Szeretnéd tudni, hogy milyen műkörmös lámpát vegyél? Segítünk eligazodni az UV/LED lámpák világában!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szeretnéd tudni, hogy milyen műkörmös lámpát vegyél? Segítünk eligazodni az UV/LED lámpák világában!

2024. március 13. - 12:48

Ha éppen műkörmös lámpa vásárlása előtt állsz, előfordulhat, hogy elvesztél az UV és LED lámpák sűrű erdejében. Fogalmad sincs, hogy melyik mire jó, így azt sem tudod eldönteni, milyet válaszd. Ebben a cikkben segítünk eligazodni ebben a témában, akár otthonra, akár a szalonodba szeretnéd beszerezni a lámpát. 

Forrás: maxdiszkont.hu

Mindenekelőtt feltétlenül megbízható helyen vásárolj! Ez fontos a termék minősége és a biztonság szempontjából is. A Max Diszkont sokféle UV/LED lámpát kínál, amelyek közül kiválaszthatod a számodra legideálisabb típust. Először nézzük meg, hogy mi a különbség az UV, a LED és a kombinált típusok között!

Az UV-lámpák előnyei és hátrányai

A hagyományos UV-lámpák egy, kettő vagy négy fénycsövet tartalmaznak. A hátrányuk a LED-es csövekkel szemben, hogy lassabban köt meg alattuk az anyag, viszont mindenféle műköröm alapanyaghoz használhatóak. Nagyobb a fénykibocsátási szögük is, mint a LED-es lámpáknak.

A lassabb kötési idő miatt hosszabb a munkamenet, valamint ahhoz is kell egy kis idő, míg bemelegszenek. A használat gyakoriságától függően bizonyos időközönként cserélni kell a fénycsöveket, és vigyázni kell, nehogy túlmelegedjenek.

Az egycsövesnek mindössze egy lámpája van középen, a kétcsövesnek kettő egymás mellett, a négycsövesnek pedig kettő felül, és egy-egy a két oldalán. Ez utóbbi tehát minden irányból köti a körmöket, a másik két típus tükrös, így szórják oldalról is a fényt.

A LED-es lámpák tulajdonságai

LED izzókat tartalmaznak ezek a típusok, amelyeknek a száma és a teljesítmény egyenesen arányosak. Ezekben nem köt meg mindenféle műköröm alapanyag, csak ami LED-es lámpára lett optimalizálva, viszont az sokkal gyorsabban.

Időt takaríthatunk meg a használatukkal, ráadásul nem fognak túlmelegedni sem, mert nem bocsátanak ki hőt. Bár a LED izzók sem örök életűek, de hosszabb az élettartamuk, mint az UV csöveknek. Kevesebbet fogyasztanak, és bekapcsolás után azonnal maximális fokozaton dolgoznak.

Az UV/LED lámpák típusai

A hagyományos LED mellett léteznek új generációs, kiterjesztett fénytartományú UV/LED lámpák, amelyekben csak LED panelek találhatóak. A kombinált, vagy más néven hibrid típusokban LED izzók és UV csövek is vannak, ezek minden műköröm-alapanyagot megkötnek.

Ha ez utóbbi típust választjuk, nem kell többé gondolkodni az anyagválasztáson, hiszen bármit használhatunk mellettük. Minden márka minden termékét megkötik. A LED-es lámpa és az UV-lámpa is más fénytartományban sugározza a fényét, emiatt vannak ezek a különbségek.

Otthonra vagy szalonba?

Ha szalonba veszel műkörmös lámpát, akkor mindenképpen nagyobb teljesítményűt válassz. Ott nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint otthoni környezetben, valamint a munkafolyamatot is felgyorsíthatod.

A legjobb az, ha van két lámpád is, hogy a vendéged mindkét kezét másikba tudja helyezni. Így kisebb az esélye annak, hogy belenyúl, és elrontja a félkész körmeit. A lámpát se fogja összekenni, ha nem kell akrobatikus mozdulatokat végezni a kezeivel.