h i r d e t é s

Szijjártó "bizonyos entitások aknamunkájától" félti az Orbán-kormány hatalmát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szijjártó "bizonyos entitások aknamunkájától" félti az Orbán-kormány hatalmát

2021. november 30. - 09:18

Cáfolta, hogy olyat mondott volna, hogy Egyesült Államok jövőre megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba.

A CNN-nek adott interjút Magyaroroszág külügyminisztere, Szijjártó Péter, amelyben többek mellett leszögezte, rosszul idézték őt korábban a Financial Times-ban, nem állított olyat, hogy Egyesült Államok jövőre megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba.

Az interjút szemléző 444 cikkéből kiderül, hogy Szijjártó szerint „bizonyos nagykövetségek” kormányellenes cikkeket finanszíroznak és pályázati úton adnak pénzt a magyar kormány ellen dolgozó médiának.

"Tudja, megvannak a titkosszolgálataink, amelyek már észleltek bizonyos előkészületeket ezen a téren, mely szerint bizonyos országok, bizonyos entitások, bizonyos szervezetek befolyásolni szeretnék a közakaratot Magyarországon, még a választások vonatkozásában is" – mondta a külügyminiszter a CNN riporterének, majd hozzátette, a külügynek az is feladata, hogy az ilyen támadások ellen fellépjenek, hogy „kizárólag a magyar emberek dönthessenek az ország jövőjéről”.

Szijjártó később a saját Facebook-oldalán is megosztotta az interjút azzal a sokat mondó címmel, hogy "A balliberális sajtó egyenlete: 1 CNN interjú = 3 kérdés = 3 hamis állítás" (24.hu)