h i r d e t é s

Ujhelyi szerint Molnár Zsolton keresztül azt üzente a Fidesz, hogy nem lehet belőle MSZP-elnök

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ujhelyi szerint Molnár Zsolton keresztül azt üzente a Fidesz, hogy nem lehet belőle MSZP-elnök

2023. február 03. - 10:28

Az MSZP-ből kilépett politikus azt mondja, Molnár tavaly nyáron közölte vele, hogy EP-listavezető sem lehet.

Ujhelyi István - Forrás: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ujhelyi Istvánt, az MSZP korábbi politikusát nem lepte meg, hogy Tüttő Kata lesz a párt európai parlamenti listavezetője. Elmondása szerint Molnár Zsolt, „a mindenható pártigazgató” tavaly nyáron közölte vele, hogy két dolog nem lehet Ujhelyiből: pártelnök és EP-listavezető.

„Azt gyanítom, hogy nem tetszett az én tervem, az én pártelnöki ambícióm a NER-nek, és a NER valamilyen módon ezt az információt eljuttatta Molnár Zsolton keresztül a pártnak” - mondta az ATV-ben Ujhelyi, aki a Fidesz tavalyi győzelme után szociáldemokrata reformot hirdetett, majd júniusban úgy döntött, mégsem indul az elnökségért. Végül októberben ki is lépett a pártból.

A műsorvezető felvetésére, hogy ezzel azt állítja, az MSZP a Fidesz kedvére cselekedett, úgy válaszolt: „Biztos, hogy vannak néhányan. Sajnálom azokat a párttársaimat, akik tehetségesek (...), de mégis beszorultak egy olyan helyzetbe, amiben szerintem az MSZP menthetetlen.”

Ujhelyi az MSZP színeiben jutott be az Európai Parlamentbe, egyelőre nem tudni, más párt jelöltjeként elindul-e jövőre is. Állítása szerint többen megkeresték már. (444.hu)