h i r d e t é s

Ukrán vendégmunkások tüntettek a békéért Székesfehérváron

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ukrán vendégmunkások tüntettek a békéért Székesfehérváron

2022. február 28. - 10:32

Mintegy 250 ukrán vendégmunkás tüntetett a békéért vasárnap este Székesfehérváron, a belvárosban álló második világháborús emlékműné.

Forrás: karpatinfo.net

A demonstrálók ukrán és angol nyelvű transzparensein egyebek között az "Állítsátok meg Putyint!", "Dicsőség a hősöknek" szövegű feliratok voltak olvashatók - írja az MTI.

A felszólalók egyike, egy nő mindenkit arra kért, hogy imádkozzon a kijeviekért.

Egy férfi arról beszélt, hogy hazát és munkát találtak a szomszédos országban, Magyarországon. Arra kérte a magyarokat, hogy ugyanúgy támogassák őket, mint eddig, és ne hagyják magára Ukrajnát.

Egy fiatal nő "az összes orosz anyához" szólt, akiknek a fiai háborúznak és ölnek, hogy állítsák le saját fiaikat. Jelezte, mint minden anya, ők is féltik a gyerekeiket és a rokonaikat, ezért kérte: állítsák le közösen "ezt az őrült háborút".

Egy másik nő azt mondta, hogy édesapja a háború által legjobban sújtott vidéken él, de amikor tudott vele beszélni, azt mondta, nem fél. Hozzátette: az otthon maradt ukrán nők sem félnek, és arra készülnek, hogy fegyvert ragadnak, ha arra lesz szükség. (MTI) / karpatinfo.net