h i r d e t é s

Védd meg autód fényezését: így biztosíts neki ragyogó megjelenést!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Védd meg autód fényezését: így biztosíts neki ragyogó megjelenést!

2024. január 30. - 09:24

Mindenki azt szeretné, ha gépjárműve évek múltán is úgy nézne ki, mintha most gördült volna ki vele a szalonból. Az évek múltán azonban elkerülhetetlenül megjelennek autónk fényezésén a használatából adódó külső jelek a szennyeződésektől kezdve a karcolásokon át a színfakulásig. A további károsodások elkerülése végett érdemes már idejében felkészülni minderre.

Ha az autó fényezésének állapotmegőrzéséről van szó, kövesük a hármas szabályt: állapotfelmérés, ápolás és szükségképp javítás, védelem. A folyamat minden esetben ezeket a lépéseket foglalja magába.

Először is meg kell vizsgálni, hogy milyen kondícióban van a jármű fényezése annak érdekében, hogy eldöntsük, mennyi munkánk lesz a megszépítéssel. Sajnos van az az állapot, amikor már csak a teljes újrafényezés vagy karosszéria lakatolás, szélsőséges esetben komplett elemcsere szükséges. Ha viszont a helyzet nem ennyire drasztikus, a megfelelő lépésekkel ismét újszerű megjelenést biztosíthatunk autónknak. Minél jobb állapotban van a kaszni, annál könnyebb dolgunk lesz vele.

A második lépés egy alapos mosás, hogy eltávolítsuk a nemkívánatos szennyeződéseket. Amennyiben ezt elmulasztjuk, a későbbi műveletekkel nemcsak konzerváljuk a koszt, de akár még további károsodásokat is okozhatunk a karosszérián. Napjainkban számos professzionális autómosó vegyszer elérhető, amelyek még a legmakacsabb piszkot is hatékonyan eltávolítják.

Egy bizonyos idő elteltével minden gépjárművön található olyan felület, amelyre ráférne egy kisebb-nagyobb polírozás: egy régebbi autónál így akár éveket is fiatalíthatunk a fényezésen. Azonban tapasztalat, szakértelem és célszerszámok / minőségi anyagok nélkül semmiképp ne próbáljuk magunk elvégezni! Ellenkező esetben akár csak még tovább ronthatunk a kasznin. Ezt követően pedig már csak súlyos pénzekért állíthatjuk vissza a kocsi eredeti állapotát.

Miután sikerült kijavíttatni és megfelelően előkészíteni a karosszériát, következhet a megfelelő védelem. Az egyik leghatékonyabb megoldás az időjárás és a környezeti hatások okozta károsodások ellen a nanotechnológiás kerámia bevonat. A készítmény a hagyományos bevonatokkal ellentétben kémiai kötést létesít a gyári fényezéssel és így egy extra erős réteget képez.

Tipp: a Gtechniq nanokerámia bevonatok időtálló védelmet biztosítanak a maró szennyeződések és a mikrokarcok mellett a káros UV sugarak ellen is. Nem szükséges néhány havonta újra felhordani a felületre, hidrofób hatásásnak köszönhetően pedig könnyebb tisztítást tesz lehetővé.