h i r d e t é s

A francia események margójára

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

A francia események margójára

2015. január 12. - 10:37
0 komment

Döbbenet, aggodalom és részvét. Ennyi. Mi vezetett idáig?

Nem elemezve az ókortól az eseményeket, maradva a múlt század 60-as éveinél. Ekkor szabadultak fel a gyarmatbirodalmak és szivárogtak milliók a volt gyarmattartók országaiba. Így kerültek muszlimok milliói Európába. Az első hullámba bevándorlókat nem érdekelte a vallás. Őket a megtelepedés és a pénzek hazautalása érdekelte. Algériaiak, marokkóiak milliói telepedtek meg Franciaországban, pakisztániak, indiaiak milliói Angliában, törökök milliói Németországban és az arab világ többi országaiból mindenfelé. A vallásgyakorlás akkor csak keveseket érdekelt. Azonban a 80-as években az európai országok parlamentjei meghozták a családegyesítést lehetővé tevő törvényeket, melynek során a bevándorlók száma pár év alatt megtriplázódott. Jöttek a hozzátartozók, a feleségek, anyák apák, unokatestvérek, akik már nem elsősorban a munkával, hanem saját identitásuk, vallásuk megtartásával foglalkoztak. Így a 80-as évektől számos mecset, vallási központ létesült, melyek felügyeletét a mecsetet létrehozó országok vallási szervezetei felügyelték. Az ő céljuk nem az emigránsok integrálása az európai társadalomba, hanem a hit és identitás megacélozása volt. Ennek hatására kezdett elmélyülni a konfliktus a befogadó és a bevándorló populációk között.

Európa egy színtérré vált, ahol olyan iszlám iskolák, felfogások és irányzatok találkoztak, amelyek korábban sem térben, sem időben sohasem érintkeztek. Ez az iszlámon belül is óriási kihívást jelentett.

Európa nem tett semmit, szőnyeg alá söpörte a bevándorlók problémáját. A bevándorlók az óta a második, sőt harmadik generációjukat élik meg, de még mindig másod-, harmadosztályú állampolgárok. Sehol sem élhetik meg azokat a jogokat, mint amit a befogadó társadalom a saját szülötteinek juttat. Mindez ott fortyog, érlelődik a különböző mecsetek, vallási központok falai között, ráadásul az őshazából folyamatosan érkező missziók csak erősítették a kiállást a hit köntösébe rejtett visszavágás ösztönzésével a be nem fogadásért és megkülönböztetésért. Európa behunyta a szemét, nem volt hajlandó észrevenni a problémát.
A bevándorlók olyan országokból jöttek, ahol a megszálló gyarmatosítók évszázadokig rabolták forrásaikat, kínozták őseiket, használták javaikat. Ideérkezve látták, mit épített Európa abból, ami az övék. Felfogták mi történt, leesett a tantusz. Európa az ő kirablásukból lett azzá, ami lett. És ők ennek ellenére nem lehetnek európaiak. Hiába kapnak állampolgárságot, a jogok nem úgy érvényesek rájuk, mint az itt születettekre.

Eltelt 60 év

2014-et írunk és megalakul az iszlám állam, az ISIS. Befogadást ígér azoknak, akiket máshol nem fogadtak be. A megfelelő pszichiátriai agymosás után fiatalok ezreit tudja magába olvasztani, akiket a több generációs megkülönböztetés vezérel. Az ISIS egy hely, ami befogadja őket és mennyországot ígér. És a megtévesztettek ezrei mennek harcolni egy olyan ügyért, amit nem is tudnak, kinek az érdeleit szolgálja. Szörnyű, ami történik. Vérontás, mészárlás és átprogramozott agyak. Hihetetlen, de európai fiatalok tömegei vesznek részt benne. Fűti őket a gyűlölet a megkülönböztetés, az apák, anyák szenvedése miatt, az alárendeltség, másod, harmad besorolás okán. Az ISIS egy szervezet, ahol egyenlők, ahol kiélhetik bosszúvágyukat, ahol ők lehetnek felsőrendűek, ahol ők mondhatják meg a tutit, ráadásul a mennyországba jutnak. 

Nem csak oda van út, hanem vissza is. Ezek az eszeveszett őrültek, agymosott barmok vissza is jönnek Európába, de ez a visszajövetel más embert hoz vissza a társadalomba. Egy átprogramozott agyat, gondolkodást, ami telis tele van bosszúval. Bosszúval az őshaza kirablása, és az Európában eltöltött 60 év viszontagságai miatt. Az iszlám és az „Allah Akbar” kiáltás csupán felszín. A vallás, ami megbékélésre tanít, károsultja ennek a folyamatnak. A köztudatban átíródott és vér tapad hozzá… Lehet, hogy ez is cél?

A francia drámának sok vesztese van. Vesztesek a családok, akik megölt tagjaikat gyászolják, a befogadó társadalmak, akik félelemben élnek és vesztesek a békés muszlimok, akik ellen a megerősödő iszlámfóbia feltámad, ellenőrzik minden léptüket, nem csak másod, harmad, de inkább negyedrendű állampolgárok lesznek. Kivetettség és a szakadék tovább tágul. Hol lesz ennek a vége?

Muszlim társadalmak nevében mély gyászunkat nyilvánítjuk ki az események miatt. Nem lehet egy vallás nevében ilyen szörnyűségeket elkövetni.  

Azonban az okok nem csak az ISIS-ben rejtőznek.

 

Dr. Mihálffy Balázs sejk a HALAL tranzakciókra létrehozott Európai Fatwa Tanács elnöke

Mihálffy Balázs írásai a CIVILHETES-en

A sejk újra megszólal: Hitelesek-e Orbán kijelentései az Iszlámról?
Sejk véleménye: ez nem az Egri Csillagok!
A sejk Kecskeméten tartott előadást az Iszlámról
SZALAMU ALEIKUM – WA ALEIKUM ASSZALAM
Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk) - Ki Ő?
Megszólal a Sejk: Sakkfigurák vagyunk!
Tanmese az elefántok jogállamáról és az egerekről
Mit is ír a Korán menekült ügyben?
A fal nem megoldás
Magyar sejk a teherani Khomeini megemlékezésen
IN MEMORIAM MORT