h i r d e t é s

SZALAMU ALEIKUM – WA ALEIKUM ASSZALAM

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

SZALAMU ALEIKUM – WA ALEIKUM ASSZALAM

2015. szeptember 17. - 13:38
0 komment

سلام عليكم وعليكم السلام A mai, szeptember 16-i röszkei határnál történt eseménnyel kapcsolatban iszlám jogi szempontból a következő megjegyzést teszem:

سلام عليكم وعليكم السلام A mai, szeptember 16-i röszkei határnál történt eseménnyel kapcsolatban iszlám jogi szempontból a következő megjegyzést teszem:

Ez már nem menekült kérdés. Európának fel kell ébrednie, feltéve, ha nem mesterséges álomba merült. Az operett előadásnak vége. A lehári békeidőket sutba vághatjuk. Ébresztő!!! Szervezett támadás alatt állunk.

Magyarország bezárta schengeni határait és ez szíve joga. „Allah csak annyi terhet róhat a teher viselőjére, amennyit az elbír”, írja az írás  لا يكلف الله نفسا الا وسعها  (La yukellif Allahu nafszen illa wusza’ha). Ha az ország ennyit bír el, akkor ezt be kell látni. Ez a teher még tovább növelhető, ha az emberi segítségből, szívből jövő, önfeláldozó támogatásból áll… De aki jön, annak békével kell jönnie, Szalamu aleikum. Akkor jár a válasz: wa aleikum asszalam. Veled is legyen béke. Ha ennek szellemében maradtak volna a migránsok, akkor most őket védeném.

Nem békével jöttek ránk. Előre kidolgozott stratégia szerint, alattomos módon próbáltak fogást találni. Az önvédelem nem csak jogos, hanem előírt…

Mivel a Korán nem muszlimoknak, hanem embereknek íródott nagy általában, ezért nem sajátítható ki az önvédelem joga muszlim kereteken belül.

E véleményt tájékoztató jelleggel írtam, érzékeltetve azt, hogy muzulmán oldalról milyen értékelést kaphat a magyar rendőrök önvédelmi tette.

 

Abdel Rahman Mihalffy Sejk Eu.Halal Fatwa Wien (Címlap: Forrás: Facebook)

Mihálffy Balázs írásai a CIVILHETES-en

A sejk újra megszólal: Hitelesek-e Orbán kijelentései az Iszlámról?
Sejk véleménye: ez nem az Egri Csillagok!
A sejk Kecskeméten tartott előadást az Iszlámról
Dr. Mihálffy Balázs (Abdel Rahman sejk) - Ki Ő?
Megszólal a Sejk: Sakkfigurák vagyunk!
Tanmese az elefántok jogállamáról és az egerekről
Mit is ír a Korán menekült ügyben?
A fal nem megoldás
Magyar sejk a teherani Khomeini megemlékezésen
A francia események margójára
IN MEMORIAM MORT