h i r d e t é s

Világrekord mennyiségű kannabisztermést foglaltak le Spanyolországban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Világrekord mennyiségű kannabisztermést foglaltak le Spanyolországban

2022. november 06. - 06:36

Harminckét tonna kannabisztermést foglalt le a spanyol rendőrség, a testület szombati bejelentése szerint az elkobzott mennyiség világrekordnak számít.

Forrás: The Guardian

A Jardines (Kertek) kódnevű akció az elmúlt hetekben zajlott több városban, az ország középső részén fekvő Toledótól a kelet-spanyolországi Valenciáig, ahol a feltételezett csempészek az áru legnagyobb részét tárolták - közölték a hatóságok.

A művelet 32 tonna marihuánatermés elkobzásával végződött, ami 1,1 millió tonna termesztett növénynek felel meg, így nemcsak Spanyolországban, de nemzetközi szinten is rekordnak számít - áll a közleményben.

A termést vákuumos csomagolásban készítették elő, hogy különböző spanyol régiókba és más európai országokba, mindenekelőtt Svájcba, Hollandiába, Németországba és Belgiumba szállítsák.

Összesen húsz, 29 és 59 év közötti gyanúsítottat - kilenc férfit és tizenegy nőt - állítottak elő a művelet során. A rendőrség közleménye szerint a szervezet, amelyhez tartoztak, a termesztéstől a kábítószer forgalmazásáig a teljes folyamatot ellenőrizte.

Miután évtizedeken át Spanyolországon át érkezett a hasis Európába, az elmúlt években elszaporodtak az ültetvények az ibériai országban, idevonzva az egész európai kontinens bűnszövetkezeteit. (atv.hu)