h i r d e t é s

10 millió eurós pályázati alapot indított a Google az internetbiztonsággal foglalkozó európai szervezetek számára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

10 millió eurós pályázati alapot indított a Google az internetbiztonsággal foglalkozó európai szervezetek számára

2019. május 23. - 09:50

 

Megnyílt a Google biztonsági központja Münchenben.

Illusztráció: pixbay.com

Magyar szervezetek jelentkezését is várja június 28-ig a Google az Impact Challenge on Safety elnevezésű pályázatára. Az új, 10 millió eurós alap olyan európai, internetbiztonsággal és adatvédelemmel foglalkozó szervezetek támogatására jött létre, amelyek tevékenységükkel aktívan fellépnek a szélsőségek és a gyűlölet ellen, valamint az online és az offline térben is segítik a fiatal generáció életét.

Adatvédelmi intézkedéseinek részeként a pályázati alap elindítása mellett, a Google hivatalosan is megnyitotta biztonsági központját (Google Safety Engineering Center) Münchenben, ahol 2019 végére több mint 200 főre duplázza az itt dolgozó, kifejezetten  adatvédelemmel foglalkozó mérnökeinek számát. A mostani bővítésnek köszönhetően így a 2007-ben megnyitott, és mára több mint 750 főt foglalkoztató iroda nemcsak internetbiztonsági, hanem globális kutatás- és termékfejlesztési központként is fog működni.

A központ nem véletlenül került Münchenbe, mivel a cég számos világszerte használt adatbiztonsági termékét fejlesztették már a bajor irodában. Ilyen például a  ma már naponta több mint 20 millió ember által felkeresett Google Fiók, ahol a Google termékek személyes adatokkal kapcsolatos biztonsági beállításait lehet kontrollálni. A Google Fiók része többek között a Biztonsági Ellenőrzés is, amellyel gyorsan és könnyen át lehet tekinteni az adatbiztonsági beállításokat.

Az Impact Challenge on Safety pályázatra online és offline projektekkel június 28-ig lehet jelentkezni. Bővebb információ, valamint a jelentkezési űrlap itt található.


 

Kommentek

h i r d e t é s